VRIJEDNA DONACIJA – Požeški Dječji odjel dobio aparat za dijagnostiku bolesti dišnog sustava

Datum objave: 15. 5. 2017. | Kategorija: Društvo

donacija

POŽEGA – Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, gradonačelnici i načelnici sa područja Požeško – slavonske županije uručili su danas  200 tisuća kuna Općoj županijskoj bolnici za kupnju medicinske opreme za pedijatrijsku dijagnostiku astme i drugih plućnih bolesti kod djece.

“Na inicijativu požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića, gradonačelnici i načelnici s područja Požeško-slavonske županije odlučili su odvojiti dio sredstava za potrebe Odjel pedijatrije naše bolnice. Odlučili smo kako je aparat za dijagnostiku bolesti dišnog sustava kod djece ono što je u ovom trenutku potrebno. Sredstva su već uplaćena, i uskoro očekujemo taj aparat na odjelu,” rekao je ravnatelj Opće županijske bolnice dr. Željko Glavić.

“Kroz ovaj odjel godišnje prođe od 15 do 17 tisuća djece od najranije do adolescentske dobi, a od tog broja djece, veliki dio njih pati od bolesti dišnog sustav i alergija. U našoj županiji pojavnost astme je oko 7 posto dok je pojavnost alergijskih bolesti oko 22 posto. Ova donacija, koju ćemo iskoristiti za kupnju uređaja koji u sebi kombinira dijagnostiku svih plućnih bolesti, koji je transpotibilan i vrlo učinkovit, značit će puno za oko dvije tisuće djece koja trenutno boluju od dišnih bolesti na našem području, naglasio je voditelj Pedijatrije dr. Vlado Drkulec.

“Ponosan sam i sretan što smo zajedničku želju da nešto učinimo za našu bolnicu, doista i realizirali. Svjesni smo da je svaki odjel u ovoj bolnici važan, no najviše je senzibiliteta za odjel Pedijatrije. Ova sredstva odvojili smo u ime svih građana naših gradova i općina i pravo je zadovoljstvo znati kako će ovakav aparat biti u sustavu ovog odjela,” naglasio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, koji je simbolično predao ček u ime svih načelnika i gradonačelnika.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn