VOZAČI, OPREZ U PROMETU – Ako piješ, ne vozi!

Datum objave: 19. 5. 2020. | Kategorija: Crna kronika

SLAVONSKI BROD – U prva četiri mjeseca, na području PU brodsko-posavske, evidentirane su 33 prometne nesreće koje su izazvali vozači pod utjecajem alkohola.

U subotu na području Slav. Broda i Nove Gradiške, i to u popodnevnim satima, policijski službenici PU brodsko-posavske proveli su akciju „Alkohol“ te su, unatoč svim prethodnim apelima prema vozačima, utvrdili 16 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola.

Vožnja pod utjecajem alkohola spada u kategoriju težih prekršaj iz Zakona o sigurnosti promenta na cestama, jedan je od tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“, te je isti u stalnom fokusu interesa i rada prometne policije. Policija kontinuirano provodi kontrolu i nadzor vozača s ciljem isključivanja iz prometa vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola, te unatoč stalnim najavama aktivnosti i apelima prema vozačima i nadalje značajan broj alkoholiziranih vozača sudjeluje u prometnim nesrećama.U prva četiri mjeseca, na području PU brodsko-posavske, evidentirane su 33 prometne nesreće koje su izazvali vozači pod utjecajem alkohola.

U proteklom tjednu, nakon popuštanja pojedinih epidemioloških mjera, značajno se povećao broj vozila na prometnicama, a samim time i broj nesavjesnih vozača koji svjesno krše prometne propise, tako da je u proteklom tjednu evidentirano čak 26 vozača koji su sudjelovali u prometu pod utjecajem alkohola.

“Ponovno apeliramo na savjest svih sudionika u prometu, a posebno vozača, te ističemo da ćemo nastaviti s ciljanim akcijama preko tjedna, a posebice u dane vikenda. Propisane kazne za takve vozače su izrazito velike, a one mogu biti novčane te kazne zatvora za najteže oblike počinjenog prekršaja. Također, počiniteljima se obavezno izriču i zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom u određenom roku,”priopćili su iz PU brodsko-posavske.

TEKST: S. P.        FOTO: Ilustracija

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn