VOLIM LJETO I KULTURU – Pučko otvoreno učilište M.A.Relković i TZ Grada Nova Gradiška predstavili ljetne sadržaje u gradskom parku

Datum objave: 30. 6. 2021. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Središnji gradski park, svojevrsni zajednički dnevni boravak Novogradiščana, i ovo će se ljeto, uz neophodnu svježinu i ugodan hlad platana, predstaviti i kao svima omiljena pozornica na otvorenom. Iako su sadržaji startali 25. lipnja, manifestacija Volim ljeto i kulturu, zajednička sjajna priča Pučkog otvorenog učilišta M.A.Relković i Turističke zajednice Grada, službeno je predstavljena na tiskovnoj konferenciji.

Nakon što je, sada već davne 2016., po prvi puta u svojoj stoljetnoj povijesti dobio “novo lice”, središnji gradski park vrlo je brzo postao svojevrsni zajednički dnevni boravak Novogradiščana i svima omiljena pozornica na otvorenom. Prateću atmosferu i njegove akustične mogućnosti iskušali su tada, među prvima, članovi Gradske glazbe, organiziravši, po uzoru na brojne velike gradove, sada već tradicionalne promenadne koncerte. Iznimna posjećenost i dobre reakcije sugrađana bili su povod kreiranja nove zajedničke manifestacije Pučkog otvorenog učilišta M.A.Relković i Turističke zajednice Grada, sjajne priče koju podupire i Ministarstvo kulture, službeno predstavljene na tiskovnoj konferenciji.

Sada već tradicionalna manifestacija “Volim ljeto i kulturu” narednih će mjeseci, u gradski park, uz neophodnu svježinu i ugodan hlad platana, dovesti brojne eminentne umjetnike, pružajući Novogradiščanima i gostima grada, ljeto za pamćenje. Program kakvog se ne bi postidjele ni istinski urbane metropole predstavili su, u ime organizatora, direktorica Turističke zajednice Dinka Matijević, ravnateljica POU M.A.R., profesorica Danijela Juranović i Miroslav Trobić, predsjednik Gradske glazbe.

“Želeći kulturom i umjetnošću uljepšati ljetnu sliku grada i pokazati svu raskoš i potencijal središnjeg gradskog parka, ove smo godine pripremili brojne sadržaje u kojima će, sigurna sam, uživati i mali i veliki. Da je riječ o sjajnoj priči koja promiče kulturu i umjetnost, dokazuje i potpora resornog ministarstva koje je, uz manifestaciju Volim ljeto i kulturu, prepoznalo i onu objedinjenu pod nazivom Petkom u 9. Pridružite li nam se narednih mjeseci u večernjim satima u gradskom parku, imat ćete priliku uživati u brojnim likovnim, glazbenim, filmskim i kazališnim poslasticama, za što će se, uz mnogobrojne goste, pobrinuti i ekipa Gradske glazbe. Blues, rock, jazz, swing, flamenco, bel canto, ali i opera pod zvijezdama, pa i književne promocije, razlog su zbog kojeg ovog ljeta svakako treba navratiti u Novu Gradišku”, upoznala je ravnateljica POU MAR, zahvalivši direktorici Turističke zajednice i Gradu na “vjetru u leđima”, potvrđujući kako se ” puno toga može zajedničkim snagama”.

Riječi zahvale, svima onima koji vrijedno osmišljavaju i kreiraju sadržaje za Novogradiščane i goste grada, uputila je i Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice, istaknuvši kako je, uz, nadaleko poznato Novogradiško glazbeno ljeto, i manifestacija “Volim ljeto i kulturu” izrasla u izniman turistički proizvod, ponudu koju možemo promovirati dalje. “Hvala svima na idejama, radu i trudu i dobro nam došli u gradski park”, rekla je Dinka Matijević. Zadovoljstvo manifestacijom, bogatstvom i raznolikošću sadržaja, kao i činjenicom da je gradski park postao omiljeno mjesto susreta i druženja svih sugrađana,  izrazio je i prvi čovjek Grada, gradonačelnik Vinko Grgić. “Uz mogućnost cjeloljetnog uživanja, kao i kontinuiranog podizanja kvalitete svake manifestacije, važno je napomenuti i kako se, putem, kroz organizaciju događaja, stvorila i simbioza obrtnika, poduzetnika, kreativaca grada i vrijednih ljudi koji upravljaju gradskim institucijama. Vrlo sam ponosan i sretan što naši sugrađani prepoznaju kvalitetu ovakvih događanja i drago mi je što se sve odvija upravo u našem gradu.“ rekao je gradonačelnik Grgić.

Jedinstveni ugođaj novogradiškog gradskog parka i sjajne sadržaje manifestacije možete iskušati već ovaj vikend kada su na rasporedu koncerti More love ensemble u petak, 2.srpnja od 21, blueser Krešo Oremuš u subotu, 3. a potom, dan kasnije, u nedjelju, 4.srpnja, Zagrebački solisti.

TEKST: Simonida Tarbuk      FOTO: S. Tarbuk

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn