VOJNIČKO NATJECANJE – Završeno natjecanje dragovoljnih ročnika u Požegi

Datum objave: 25. 8. 2021. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Natjecanje je provedeno na 16 radnih točaka na stazi koja sažima znanja i vještine stečene tijekom obuke.Najbolje vrijeme i pobjedu na zahtjevnoj stazi u svojim konkurencijama ostvarili su ročnica Nikolina Knežević i ročnik Mario Tadić.

U vojarni 123. brigade HV-a u Požegi je u srijedu, 25. kolovoza 2021. u organizaciji Bojne za temeljnu vojnu obuku Središta za obuku pješaštva i oklopništva Zapovjedništva za obuku i doktrinu Hrvatske kopnene vojske, održano natjecanje za najbolju ročnicu i ročnika 31. naraštaja na dragovoljnom vojnom osposobljavanju.

Vojničko natjecanje je provedeno na 16 radnih točaka na stazi koju su postavili instruktori, a predstavlja provjeru znanja i vještina koje su ročnici stekli tijekom obuke.Nastupilo je šest ročnica i 12 ročnika, koji su pravo na nastup stekli postignutim rezultatima i ocjenama na teoretskim i praktičnim dijelovima dragovoljnog vojnog osposobljavanja.

Najbolje vrijeme i pobjedu na zahtjevnoj stazi u svojim konkurencijama ostvarili su ročnica Nikolina Knežević i ročnik Mario Tadić. Inače, najbolji natjecatelji stječu dodatne bodove za eventualno upućivanje na specijalističku vojnu obuku i zaposlenje u OSRH. Osposobljavanje 31. naraštaja dragovoljnih ročnika počelo je 2. srpnja, a završava 27. kolovoza.  Svečanu prisegu 16. srpnja  položila je 191 ročnica i ročnik.

TEKST: S. P.       FOTO: morh.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn