VOJARNA “123 BRIGADE HV” U POŽEGI – Vrhunski sportaši na dragovoljnom vojnom osposobljavanju

Datum objave: 03. 6. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U Središtu za temeljnu obuku Zapovjedništvu za doktrinu „Fran Krsto Frankopan“ Hrvatske kopnene vojske u vojarni “123. brigade HV” u Požegi, u ponedjeljak, 3. lipnja 2019. godine počela je obuka 8. naraštaja vrhunskih sportaša na dragovoljnom vojnom osposobljavanju. Dragovoljnom vojnom osposobljavanju pristupili su vrhunski sportaši Matej Vidović i Elias Kolega (alpsko skijanje).

Služenje je započelo prihvatom i potpisivanjem ugovora s MORH-om o dragovoljnom vojnom osposobljavanju, a u ovom naraštaju prihvaćeno je dva ročnika. Dragovoljnom vojnom osposobljavanju pristupili su vrhunski sportaši Matej Vidović i Elias Kolega (alpsko skijanje).

Obuka ročnika vrhunskih sportaša na dragovoljnom vojnom osposobljavanju traje 40 radnih dana odnosno osam tjedana. Programski sadržaji podijeljeni su na programska područja, a obuka je vremenski podijeljena u dva razdoblja.

Prvo razdoblje traje dvanaest dana, a usredotočeno je na prilagodbu ročnika vojnom okružju. Ovo razdoblje ujedno je i glavno razdoblje koje obuhvaća zadaće iz slijedećih programskih područja: rukovanje osobnim oružjem, kretanje, komunikacija, zaštita, reakcija na bojištu, vojna služba i tjelovježba. Ovo razdoblje završava polaganjem svečane prisege 17. lipnja 2019. godine. Drugo razdoblje traje dvadeset osam dana u kojem ročnicima vrhunskim sportašima omogućuje sudjelovanje na treninzima i sportskim natjecanjima, te otpust.

IZVOR:  morh.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn