VODOVOD ZAPADNA SLAVONIJA – Uz dvije godine uspješnog poslovanja svečano otvoren novi poslovni prostor

Datum objave: 08. 11. 2019. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Vodovod Zapadne Slavonije stabilna je tvrtka koja, nakon dugogodišnjih, učestalih problema, kvalitetno i u potpunosti opskrbljuje vodom Grad Novu Gradišku i deset općina novogradiškog kraja. Uz godišnjicu uspješnog poslovanja svečano je otvoren suvremeno opremljen poslovni prostor na gradskoj tržnici

Nekadašnja tvrtka “Slavča” d.o.o, danas Vodovod zapadne Slavonije, nakon desetak godina rada u derutnoj i vlažnoj zgradi u Gajevoj ulici, “posao” je preselila na novu adresu, u suvremeno uređen prostor na Gradskoj tržnici. Predstavljanje i otvorenje novog sjedišta ali i dvogodišnjica uspješnog poslovanja bili su povod svečanosti kojoj su, uz djelatnike i članove Uprave, gradonačelnika Vinka Grgića i općinske načelnike, nazočili i Davor Vukmirić, zamjenik glavnog direktora Hrvatskih voda i Dražen Milinković, saborski zastupnik i nekadašnji direktor tvrtke Vinkovački vodovod i kanalizacija d.o.o.

Stabilna tvrtka koja, nakon dugogodišnjih, učestalih problema, kvalitetno i u potpunosti, 365 dana neprekidno, opskrbljuje vodom Grad Novu Gradišku i deset općina novogradiškog kraja, rezultat je destljeća lobiranja, dogovora, sastanaka i nastojanja da se dvije tvrtke s teškoćama u poslovanju- „Slavča“ Nova Gradiška i Vodovod Davor, spoje u jednu. Podsjetili su na to, zadovoljni trenutnim poslovanjem i sigurni u dobru budućnost tvrtke, članovi Uprave Davor Rukavina i Matej Severović.

” Na današnji dan prije dvije godine, Trgovački sud donio je odluku o udruživanju dvije tvrtke, što nije bilo jednostavno, put je bio mukotrpan i dug. Kroz povijest od deset godina nastojanja, lobiranja, sastanaka i dogovora, uspjeli smo u našem naumu i udružili firme. Pokazalo se to kao idealno, a ono što slijedi je budućnost, koja je, vjerujem svijetla, jer smo u godinu i pol dana uspjeli ostvariti mnoštvo toga! Vodovod slavi drugi rođendan, iako je povijest daleko duža – i za jednu, ali i drugu firmu koje su se udružile”, rekao je Severović.

” Kada smo preuzeli, zatekli smo probleme. Probleme dvije tvrtke, ali i ”Slavče” koja je prošla kroz stečajnu nagodbu i s jako velikim dugovima. Prešli smo preko nekih povijesnih nebuloza koje je prekinuo gradonačelnik Vinko Grgić i u konačnici krenuli prema naprijed. 2017. godina za nas je bila prekretnica i počeli smo s radom kao Vodovod. U ovaj prostor uložili smo milijun i 700 tisuća kuna. Milijun kuna su sredstva koja smo ostvarili dugoročnim kreditom, gdje nam je mjesečna otplata deset tisuća kuna. Te novce “šparamo” u režijama koje smo imali u starim prostorijama, a koje su bile energetska katastrofa. 500 tisuća kuna smo prenamijenili prodajom prostora, gdje je naša prijateljska tvrtka Odlagalište d.o.o., a 200 tisuća kuna su vlastita sredstva osigurana iz redovnog poslovanja. Na ovih 450 kvadrata prostora smo zaista ponosni. Hvala vam svima!” zadovoljno je, na svečanosti otvorenja, rekao Davor Rukavina.

Zadovoljstvo s uspješne dvije godine poslovanja tvrtke Vodovod Zapadne Slavonije, činjenicom da je ostala neovisna, baš kao i novim prostorom, nije krio ni gradonačelnik Vinko Grgić koji je podsjetio na višegodišnje učestale probleme u opskrbi grada s vodom, kakvi su danas prošlost. “Ovo useljenje poklopilo se s više stvari, a najdominantnije je to što smo ostali neovisni vodovod. Veliki je ovo događaj za naš grad, jer smo nebrojeno puta ostali uskraćeni za ono osnovno – čistu i pitku vodu. Danas Vodovod zapadne Slavonije slavimo kao neovisnu instituciju! Problemi su iza nas, zato se još jednom zahvaljujem svima koji su se izborili da budemo ovdje gdje smo danas”, rekao je tom prigodom, gradonačelnik Grgić.

Nakon strahovanja da će se pripojiti nekoj od tvrtki u susjedstvu, brodskoj, požeškoj, pa čak i novljanskoj, Vodovod Zapadne Slavonije, samostalna je vodoopskrbna tvrtka, jedna od 41. u Hrvatskoj, čime je prvotni cilj postignut. Istaknuo je to, pozdravljajući kvalitetno i stručno poslovanje tvrtke Davor Vukmirić, zamjenik glavnog direktora Hrvatskih voda. ” Partnerska priča Vodovoda Zapadna Slavonija i Hrvatskih voda dovela je do toga da na ovom području nemamo problema sa provođenjem EU projekata i redovnih programa. Prošle smo godine imali mali zastoj, nedovoljnu komunikaciju u timu, ali u dva sastanka sve smo riješili. Vodovod Zapadna Slavonija jedan je od vodećih i jamči još kvalitetniju suradnju i nove projekte koji stoje pred realizacijom. Hvala Davoru Rukavini na lijepim riječima da su vrata Hrvatskih voda uvijek otvorena. Zato smo i osnovani, kako bi bili na usluzi našim građanima. Imate jedan dobar pristup i prepoznajete strateške ciljeve, kao i put i spremnost da budete još učinkovitiji. Vi ćete po ovome kako sada stvari stoje, ostati samostalni, a odluka od prije nekoliko godina pokazuje da ste bili ispred vremena, spremni na razgovor i ustupke. Velik je ovo iskorak za sve sudionike i svi ćemo od toga profitirati”, rekao je Vukmirić.

TEKST: S. Tarbuk   FOTO:Cajtung

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn