VLADA RH – Predsjednik Vlade Andrej Plenković čestitao Međunarodni praznik rada

Datum objave: 30. 4. 2018. | Kategorija: Društvo

AP1

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković uputio je čestitku u povodu Međunarodnog praznika rada, u kojoj stoji:

“Drage sugrađanke i sugrađani,

u ime Vlade Republike Hrvatske čestitam vam Međunarodni praznik rada!

Kada smo dobili većinsko povjerenje i preuzeli odgovornost za vođenje države, učinili smo to sa željom da omogućimo boljitak svih hrvatskih ljudi i naše domovine.

U prošloj godini ostvarili smo suficit opće države što potvrđuje odlučnu i odgovornu politiku Vlade u vođenju fiskalne politike. Naše napore prepoznale su i međunarodne financijske institucije i rejting agencije te su podigle kreditni rejting Hrvatske.  Predstoji nam još samo jedna stepenica do investicijskog rejtinga.

Republika Hrvatska ima stabilni i dugoročno održivi gospodarski rast, javni dug se sustavno smanjuje, bilježimo najveći pad stope nezaposlenosti u zemljama Europske unije, shodno tome i rast zaposlenosti, a brigu za hrvatskog radnika pokazali smo spašavanjem tisuća radnih mjesta koja su bila ugrožena krizom u Agrokoru.

Izazovi s kojima se suvremeno hrvatsko društvo suočava ne rješavaju se preko noći.  Dokazali smo da sustavno radimo na stvaranju gospodarskog okruženja koje će omogućiti novo zapošljavanje, bolje plaće i u konačnici viši životni standard. Želimo poboljšati uvjete života i položaj obitelji kako bismo zadržali naše ljude i zaustavili iseljavanje, osobito mladih te na taj način omogućili demografsku revitalizaciju zemlje.

Pritom nismo zaboravili kontinuiranu suradnju i socijalni dijalog s poslodavcima i sindikatima jer samo zajedničkim djelovanjem i partnerstvom možemo ostvariti bolju Hrvatsku. Stoga Vlada ustrajno nastavlja raditi na ostvarenju naših temeljnih ciljeva – političkoj stabilnosti, pravnoj sigurnosti, gospodarskom rastu i solidarnosti.”

TEKST I FOTO: PressVlada

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn