VIŠESTRUKI POČINITELJI PROMETNIH PREKRŠAJA – Jedan alkoholiziran sletio s kolinika, drugom oduzeto vozilo

Datum objave: 28. 4. 2022. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Policijski službenici PU požeško-slavonske u Požegi su uhitili su 22-godišnjeg višestrukog počinitelja prometnih prekršaja te mu oduzeli vozilo, a u Sulkovicima su zabilježili prometnu nesreću koju je, u vrijeme dok mu je oduzeta vozačka, počinio alkoholizirani 19- godišnjak.

U srijedu 27. travnja 2022. oko 15.20 sati u Požegi u Osječkoj ulici, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil marke „Opel“, belomanastirskih registarskih oznaka, kojim je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao 22-godišnji višestruki počinitelj prometnih prekršaja. Također je utvrđeno da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji dokument kojim bi se utvrdio identitet. 22-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi. Protiv 22-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici, a također mu je privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao.

Upravljao vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera i pod utjecajem alkohola pa sletio s kolnika
U četvrtak 28. travnja 2022. oko 1 sat u mjestu Sulkovci, 19-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 1,56 promila i za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije, sletio je vozilom s kolika u putni kanal te udario u betonski vodopropust obiteljske kuće. U prometnoj nesreći 19-godišnjak je lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

TEKST: S.P./ PU PS             FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn