VIRUS SE ŠIRI – U Dječjem vrtiću Požega zatvorene tri odgojne skupine

Datum objave: 13. 1. 2022. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Dječji vrtić Požega u samo dva dana zatvorio je čak tri odgojne skupine kojima su izrečene mjere samoizolacije uslijed kontakta s djecom pozitivnom na koronavirus. Riječ je, kako neslužbeno doznajemo, o 50-tak mališana i tri odgajateljice.

Sve je veći broj zaraženih na nacionalnoj razini, a nije pošteđena ni najmlađa populacija. Odgovorno ponašanje prioritet je u sprečavanju širenja pandemije, a kada je riječ o odgojnim ustanovama poput vrtića, odgovornost je ponajprije na roditeljima. Potvrdila nam je to i ravnateljica Dječeg vrtića Požega Sanela Kovačević u kojem ovih dana bilježe veći broj mališana u samoizolaciji. . “Svjedoci smo situacije kako u Hrvatskoj, pa tako i u Požegi, svakodnevno raste broj novozaraženih koronavirusom. Nažalost, pogođene nisu samo odrasle osobe, nego i djeca, a tome svjedoči i Dječji vrtić Požega koji je u samo 2 dana bio primoran zatvoriti čak 3 odgojne skupine kojima su izrečene mjere samoizolacije uslijed kontakta s djecom pozitivnom na koronavirus. Riječ je o 46 djece, od toga 3 pozitivno, a na tu brojku još treba uključiti i 3 odgajateljice. Upravo su ti nemili događaj dokaz koji opovrgava česte, ali i neutemeljene izjave kako koronavirus slabo zahvaća dječju populaciju,” ističe ravnateljica Kovačević.

Dodaje kako je potrebno osvijestiti činjenicu da se pod krinkom simptoma, koji često budu pogrešno pripisano bezazlenoj virozi, zapravo može kriti i zaraza koronavirusom. Stoga je odgovorna i najpametnija odluka u takvim situacijama dijete prepustiti procjeni liječnika, jer ponekad subjektivna procjena može biti pogrešna.

“Dječji vrtić Požega je u stalnoj suradnji sa Zavodom za epidemiologiju pa se oko svake suspektne situacije konzultira s djelatnicima iste te provodi odluke koje budu indicirane, a ovim putem poziva sve roditelje na odgovorno ponašanje i primjenu svih epidemioloških mjera i odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite kako bi se spriječilo daljnje širenje zarazne bolesti COVID-19” zaključila je ravnateljica Kovačević.

TEKST: S. Pok             FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn