VINKOVO U VELIKOJ – Zdravica zajedništvu, plodnoj godini i dobrom urodu u vinogradima

Datum objave: 22. 1. 2023. | Kategorija: IZDVOJENO, Susreti

VELIKA – Nakon što je i službeno proglašen najboljim Adventom u Hrvatskoj, prostor Aquaparka Shhhuma, po prvi je puta ugostio Vinkovo u Velikoj, manifestaciju s tradicijom dugom 3 desetljeća, u čijoj je organizaciji, uz Općinu, sudjelovala i Turistička zajednica Zlatni Papuk. Jer uz priliku za blagoslov vinograda, dobru i rodnu godinu, proslava blagdana svetog Vinka, još je jedan, sve prepoznatljiviji velički, ali i brend Požeško slavonske županije, kontinentalnog središta vrhunske kapljice

Nakon iznimno uspješne turističke 2022., prepune kvalitetnih i dobro posjećenih događanja, a potom i službeno najboljeg Adventa u Hrvatskoj, prostor Aquaparka Shhhuma, po prvi je puta, “na svom terenu”, ugostio Vinkovo u Velikoj, manifestaciju s tradicijom dugom 3 desetljeća, u čijoj je organizaciji, uz Općinu, sudjelovala i Turistička zajednica Zlatni Papuk, jer uz priliku za blagoslov vinograda, dobru i rodnu godinu, proslava blagdana svetog Vinka, još je jedan, sve prepoznatljiviji velički, ali i brend Požeško slavonske županije.

Potvrdili su to i brojni posjetitelji, zaljubljenici u vrhunsku kapljicu i ugodna slavonska druženja. Nakon svete mise u crkvi svetog Augustina, jedan od zapovjednih vinogradarskih svetaca obilježen je, kako to nalažu i stari običaji, blagoslovom blagdanske vatre, vinara, podrumara i vina. Nazdravljajući zajedništvu, plodnoj godini i dobrom urodu, mnogobrojne goste pristigle iz cijele županije, s dobrodošlicom je, u ime Turističke zajednice Zlatni Papuk, pozdravio direktor, Tomislav Galić, zahvaljujući na gostoprimstvu domaćinima, obitelji Šutalo, uz obećanje kako će, upravo na ovom mjestu, uz podršku Općine, brojnih lokalnih udruga i vinara, nastaviti graditi jedno od najboljih Vincelova u Hrvatskoj.

“30.Vinkovo u Velikoj potvrda je kako je, uz Najduži stol i ova manifestacija, polako ali sigurno, kroz godine, postala brend veličkog kraja, ali i čitave Požeško slavonske županije, za što su, prije svega, zaslužni naši vrijedni vinari. Uz dobru organizaciju i energiju, po čemu su, vjerujem, poznate sve naše manifestacije, prostor Aquaparka Schhhuma pokazao se kao pun pogodak, omogućivši svakom pojedinačnom vinaru predstavljanje, a u priči su, kao i uvijek, sudjelovale i sve naše udruge, jer i to je nešto što nas čini posebnima. Nakon službenog “otvaranja” godine, nastavljamo vrijedno planirati i naše ostale tradicionalne manifestacije, poput Papučkih jaglaca, slijedeće na redu, ali i nekolicinu novih, temeljenih na prirodnim potencijalima kraja, sportu i rekreaciji, očekujući objave natječaja HTZ-a kao i sredstva iz drugih izvora. Obzirom na rezultate iz 2022., vjerujem kako se imamo čemu veseliti, jer, unatoč “bombardiranju” s krizama, ratom, koronom, ljudi su željni druženja i događanja, što potvrđuje da se duh ne može ubiti, možda tek povremeno malo uspavati. Upravo zbog toga iznimno mi je drago što cijela naša županija polako postaje sredina koja se veseli svojim aktivnostima i podržava ih, zbog čega ćemo i ovima našima svakako nastojati podići ljestvicu još malo više,” rekao je direktor Galić.

Uz nastup Tamburaškog sastava Zlatna dolina i Posegana, zahvaljujući dobroj organizaciji, posjetitelji Vinkova u Velikoj mogli su uživati u toplini otvorene vatre, ugodnom druženju i bogatoj eno gastro ponudi sastavljenoj od uglavnom domaćih specijaliteta ali i ponekom morskom, za što su se pobrinuli dragi gosti iz Raše. Uz mnogobrojne Veličane i njihove goste, prvu ovogodišnju općinsku manifestaciju osobnim su dolaskom podržali i prvi čovjek Općine, načelnik Robert Hofman i zamjenik županice Požeško slavonske županije, Ferdinand Troha.

TEKST: Simonida Tarbuk              FOTO: Dorian Pok

 

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn