VIKEND MJERE U PROMETU – Pijan, bez dozvole, pokušao pobjeći policiji pa “zaradio” 2.630 eura kazne

Datum objave: 17. 7. 2023. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 2.630,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od osam mjeseci.Također se protiv vlasnika vozila podnosi prekršajni nalog na novčani iznos od 390,00 eura budući da je osobni automobil dao na upravljanje osobi koja nema pravo upravljati vozilom.

I protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 137 prekršaja, od čega izdvajamo pet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 11 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 86 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečen je i jedan recidivist.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 15. srpnja 2023. oko 2.25 sati u Požegi u Industrijskoj ulici, vozač koji je upravljao osobnim automobilom prilikom nadzora brzine nije se zaustavio policijskim službenicima već je nastavio vožnju te se oglušio na zvučne i svjetlosne signale i nastavio vožnju do mjesta Vidovci gdje je i zaustavljen. Nadalje je utvrđeno da je osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,36 promila ne koristeći sigurnosni pojas upravljao 23-godišnjak. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 23-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 2.630,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od osam mjeseci. Također se protiv vlasnika vozila podnosi prekršajni nalog na novčani iznos od 390,00 eura budući da je osobni automobil dao na upravljanje osobi koja nema pravo upravljati vozilom.

TEKST: S. P.                            FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn