VETOVAČKO VINCELOVO – U srcu Vetova čeka vas dobra zabava, još bolji domaćini i bogata eno i gastro ponuda

Datum objave: 23. 1. 2024. | Kategorija: Susreti

VETOVO – Članovi Udruge vinogradara i vinara “Veteri Castra” iz Vetova sve su pripremili za još jedno Vincelovo u Vetovu, prepoznatljivu proslavu blagdana svetog Vinka, zaštitnika vinogradara. U samom centru Vetova očekuju vas tradicionalno dobri domaćini s bogatom eno i gastro ponudom.

Manifestacija Vincelovo u Vetovu prepoznatljiva je po dobroj zabavi ali i bogatoj ponudi hrane i pića, posebice slavonskih specijaliteta koje vrijedni domaćini već devet godina zaredom sami pripremaju na vetovačkom kolinju. Za očekivano veliki broj posjetitelja ove su godine pripremili kobasice u koje su utrošili više od 180 kilograma mljevenog mesa te suho meso za grah i deset velikih slanina za vincelovski štap uz vatru na Trgu svetog Vinka.

Program počinje od 15 sati svečanim orezivanjem loze u pokaznom vinogradu na Trgu svetog Vinka, a nakon toga slijedi zabava za koju su zaduženi tamburaši TS Behar, Ivan Štivić i prateći band te gosti iznenađenja.

Za 10,00 eura dobrovoljnog priloga posjetitelj dobije čašu s oznakom Vincelova u Vetovu s kojom može degustirati vino vetovačkih vinara. Također si možete ispeći svoj “vincelovski štap” s kobasicom i slaninom, pojesti grah sa suhim mesom te uživati u jedinstvenom Vincelovu u Vetovu.

TEKST: S. P.                  FOTO: D. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn