VETERINARSKA STANICA POŽEGA DIO HUMANE INICIJATIVE – Cijepljenje i označavanje besplatno za životinje iz Ukrajine

Datum objave: 20. 3. 2022. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Uprava za veterinarstvo Ministarstva poljoprivrede i Hrvatska veterinarska komora objavile su da će cijepljenje i označavanje životinja koje dolaze sa svojim skrbnicima iz Ukrajine biti besplatno. Ovu inicijativu podržala je i Veterinarska stanica Požega

Na stranici uprave za veterinarstvo objavljene su detaljne upute te popis veterinarskih organizacija i praksi koje će bez naplate provoditi mjere cijepljenja protiv bjesnoće, dehelmintizacije i označavanja te obrazac koji je potrebno ispuniti za sve životinje koje su došle iz Ukrajine sa svojim vlasnicima. Inicijativu je podržala i Veterinarska stanica Požega. Veterinarska stanica Požega.

Obaveza ispunjavanja obrasca za sve životinje koje su došle iz Ukrajine ujedno je i uvjet za dobivanje navedenih usluga. U objavi se naglašava da će nakon zaprimanja ispunjenog obrasca Veterinarska inspekcija obići pristigle životinje te se mole njihovi skrbnici da do tada ograniče kontakte s drugim životinjama. Naglašavaju i da se izdana naredba odnosi isključivo na životinje koje dolaze sa svojim skrbnicima te da je dovođenje napuštenih životinja iz Ukrajine protuzakonito.

Na stranici www.prijatelji-zivotinja.hr može se provjeriti  kako pomoći – poput prikupljanja donacija u robi i novcu, volontiranja i pomoći udrugama na terenu. Također, mole se svi koji mogu da ispune prijavnicu za prihvat ljudi sa životinjama koje dolaze iz Ukrajine. Njihov se broj stalno povećava pa je svaka pomoć dragocjena. Na svojoj stranici Prijatelji životinja objavili su upute Ministarstva poljoprivrede te obrazac i na ukrajinskom jeziku.

TEKST: S. P.               FOTO: Prijatelji životinja

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn