VELIKO GOSTOVANJE ILIJANINIH PLESAČA – UO Plesna radionica Ilijane Lončar na 8. Šibenskom plesnom festivalu

Datum objave: 22. 7. 2018. | Kategorija: Kultura

nas

POŽEGA – UO Plesna radionica Ilijane Lončar spremna je za veliko gostovanje na 8. Šibenskom plesnom festivalu koji će se održati od 23. do 28. srpnja 2018 godine. U Šibeniku će sedam Ilijaninih plesačica predstaviti program iz opusa “Pleši,voli, živi”, a poseban solo dance performans “One(‘s)4all” i to u profesionalnom dijelu festivalskog programa predstavit će Laura Lončar. Sudjelovanje na Šibenskom plesnom festivalu financijski su podržali Grad Požega i Požeško-slavonska županija.

Festival je to visoke kulturne razine s izuzetno kvalitetnim gostima koje je organizatorica Zorana Mihelčić iz Plesnog teatra Sjene ove godine pozvala na sudjelovanje, te bogatim popratnim programom, kaže nam Ilijana Lončar. “Plesat ćemo u vrlo renomiranom društvu baleta HNK u Splitu, baleta iz Pečuha, tu su i gosti iz Balkan dance projecta, HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke, Plesni ansambl Teuta iz Čakovca, gosti iz Beograda i mnogi drugi. Izuzetno mi je drago što će naše plesačice sudjelovati i u radioničkom programu sva četiri dana festivala. Pohađat ćemo radionice suvremenog plesa i modernog baleta koje će voditi Poljak Maciej Kuzminski , Mojca Majcen iz Slovenije i Ema Janković iz Hrvatske. Svaki dan pratit ćemo i sve predstave koje su na programu, a svoj plesni program “Pleši, voli, živi” izvest ćemo ispred Katedrale Sv. Jakova 26. srpnja u 21,00 sat. To je program koji smo radili cijelu godinu iz istoimenog opusa, a plesat će sedam plesača – Anamarija Jakoubek, Lea Majski, Laura Lončar, Ana Letinić, Hana Krpan, Marta Matošević i Larisa Zelenbaba,” najavila je Ilijana.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laura Lončar, kao požeška najiskusnija plesačica imat će posebno predstavljanje u programu “One(‘s)4all”, solo dance performans u trajanju od 15 minuta. To je svojevrsna retrospekcija solo uradaka, nastalih u posljednjih nekoliko godina umjetničkog sazrijevanja na plesnoj sceni, godinama mlade, ali plesnim i koreografskim iskustvom iznimno bogate plesačice. “Nestvarno mi je to. To je san snova – biti na Tvrđavi i plesati među svim tim ljudima, među plesačima. A trebalo se prisjetiti koreografija – tijelo pamti, uhvatim se u trenutku kako pokret ide iz tijela, a um se tek mora prisjetiti,” rekla je Laura, a cijeli razgovor s ovom talentiranom plesačicom donosimo uskoro.

snapshot

Sudjelovanje Požežana na festivalu u Šibeniku još jedna je u nizu potvrda izvrsnog umjetničkog i pedagoškog rada Ilijane Lončar. “Šibenski plesni festival vrlo je značajna plesna manifestacija, u samom vrhu u Hrvatskoj ali i šire, između ostalog i stoga što se pomno, kroz godinu dana biraju predstave i programi koje je organizatorica osobno išla pogledati i selektirati za svoj festival Nama je izuzetna čast da smo se svojim radom i kvalitetom pozitivno nametnuli i dokazali na hrvatskoj plesnoj sceni,” rekla je Ilijana.

M1 M2

Program 8. Šibenskog plesnog festivala održava se na četiri pozornice – Tvrđava Sv. Mihovila, Tvrđava Barone, pozornica HNK Šibenik i otvorena pozornica na Trgu Republike Hrvatske. UO Plesna radionica Ilijane Lončar predstavit će se čak tri dana jer osim programa “Pleši, voli, živi” koji je na rasporedu 26. srpnja, te Laurinog programa 27. srpnja, imat će i zajedničku prezentaciju radioničkog programa 28. srpnja.

nasl

Požeški plesači predstavili su se i posebnim tekstom u programskoj knjižici: “Pleši dok voliš! Voli dok Živiš! Svaku sekundu, svaku minutu, svaki sat i svaki dan. Pleši! Voli! Živi!” Poruka koja plijeni skladom, ljepotom i značenjem. Baš kao i njihov ples. Šibenik će, sigurni smo, uživati!

TEKST: Sanja Pok     FOTO: S.P. / UO PR Ilijane Lončar

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn