VELEUČILIŠTE U POŽEGI – Započela suradnja sa Capital Normal University iz Pekinga

Datum objave: 26. 11. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U okviru Erasmus KA107 projekta održan je koordinacijski sastanak delegacije Veleučilišta u Požegi na Capital Normal University u Pekingu od 19. do 22.11.2019 te je uspješno započeta nastavna, znanstvena i stručna suradnja dvije institucije.

Prodekan za razvoj doc.dr.sc. Berislav Andrlić, u prisustvu dr.sc. Barbare Pisker, Erasmus koordinatorice i dr.sc. Verice Budimir, koordinatorice za kvalitetu, potpisao je ugovor o suradnji sa LI Xiaojuan, prorektoricom sveučilišta.

Na navedenom sastanku je bila prisutna i Uprava Fakulteta za menadžment u sastavu: Ji Gaofeng, LV Lachang, Xie Xinshui, Zhang Luqing, Han Mei, Lu Qiaomei, i Wang Shuai. U okviru suradnje tijekom 2020. godine biti će organizirane 2 odlazne i 1 dolazna mobilnost, te će se suradnja odvijati u području sudjelovanja na zajedničkim konferencijama, znanstvenim časopisima i projekta “One Belt, One Road“, golemog infrastrukturnog projekta koji je poznat i kao Novi put svile, gdje je i Hrvatska zemlja partner. Veliku pomoć u organizaciji pružio je i profesor Goran Đurđević iz Požege, inače doktorand navedenog sveučilišta.

Tijekom posjeta održan je i prijem kod Njegove Ekselencije veleposlanika Republike Hrvatske u Pekingu Daria Mihelina, koji je dao podršku ovoj suradnji i obećao svu logističku podršku u budućim razmjenama i projektima.

TEKST: S. P.         FOTO: Veleučilište u Požegi

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn