VELEUČILIŠTE U POŽEGI – Vina kutjevačkog vinogorja prezentirana u Južnoj Africi

Datum objave: 30. 3. 2022. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U sklopu Erasmus suradnje nastavnici Veleučilišta u Požegi održali su nastavu iz područja vinogradarstva uz kušanje odabranih vina na Sveučilištu Stellenbosch u Južnoj Africi.

Tijekom Erasmus tjedna učenja na Sveučilištu Stellenbosch u Južnoj Africi, nastavnici Veleučilišta dr.sc. Josip Mesić i doc.dr.sc. Valentina Obradović održali su nastavu iz područja vinogradarstva i tehnologije vina, te prezentirali osobitosti hrvatskih vinskih regija uz kušanje odabranih vina kutjevačkog vinogorja (Veleučilište u Požegi, Kutjevo d.d., Galić, Krauthaker) za profesore i studente.

U okviru programa usavršavanja doc.dr.sc. Berislav Andrlić i Helena Marčetić, dipl.ing. posjetili su Ured za međunarodnu suradnju i nastavne poligone, uz radne sastanke o budućim projektima dviju institucija.

Ovime je nastavljena uspješna znanstvena i stručna suradnja dviju institucija koja traje od 2018. godine, koja svrstava Veleučilište u Požegi među najuspješnije obrazovne ustanove U Hrvatskoj po kvaliteti Erasmus suradnje.

TEKST: S. P./VUP             FOTO: VUP

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn