VELEUČILIŠTE U POŽEGI – Uz ugovore o stipendijama i predstavljanje planova, obilježena 19. obljetnica osnutka Veleučilišta u Požegi

Datum objave: 22. 5. 2017. | Kategorija: Društvo

nv

POŽEGA – Požeško Veleučilište danas je prigodnim programom obilježilo 19. obljetnicu svog osnutka. Uz ugovore o stipendijama za 13 studenata koji zadovoljavaju kriterije izvrsnosti i socijalnog-ekonomskog statusa, predstavljen je i novi vinski web portal Veleučilišta koji će doprinijeti prepoznatljivosti ove visokoškolske institucije.

Dekan dr. sc. Dinko Zima najavio je predstojeće planove, među kojima se svakako ističe izgradnja novog Studentskog doma. “Godišnjica nije jubilarna ali nama je svaka godina jednako važna. Uz potpisivanje ugovora za studentske stipendije, riječ je o 13 studenata koji su ostvarili pravo na stipendiranje u ukupnom iznosu većem od sto tisuća kuna tu je i predstavljanje vinskog web portala na kojem će se vidjeti koja mi vina imamo u našem asortimanu, a ono što izdvajamo kao prioritet u narednom razdoblju svakako je izgradnja Studentskog doma. U razdoblju od 60 dana očekujemo potpisivanje ugovora, odnosno odobravanje financiranja izgradnje. Za ovu godinu planirali smo izraditi i projekt dogradnje zgrade na ovoj lokaciji na kojoj se nalazi, a ove godine namjeravamo iznaći prostor laboratorija prehrane i tehnologije. Kako smo protekle godine uložili znatna sredstva za uređaje i tehnologiju, oprema je tu no nedostaje nam prostor,” naglasio je dekan Dinko Zima.

DSC00936

Potpisani su ugovori za stipendije, koje su studenti dobili po socio-ekonomskog statusu te po izvrsnosti. Njih 15 će kroz stipendije dobiti po 10.000 kuna. Novi vinski web portal Veleučilišta, prezentirao je prodekan za razvoj dr. sc. Berislav Andrlić, a predavanje u nastavku je održao dr. sc. Saša Petar na temu „Tržišni i globalni trendovi – imamo li znanja za 2025. godinu“. Sve nazočne prigodnim riječima pozdravio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević koji je izrazio nadu kako će Veleučilište i nadalje napredovati u korak s potrebama tržišta rada i razvoja gospodarstva.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn