VELEUČILIŠTE U POŽEGI – Svečana promocija diplomanata stručnih studija i specijalističkog studija

Datum objave: 24. 2. 2017. | Kategorija: Društvo

n

POŽEGA –  Veleučilište u Požegi danas je svečano promoviralo 187 diplomanta stručnih studija  Računovodstva, Trgovine, Upravnog studija, Prehrambene tehnologije, Vinogradarstva, voćarstva i vinarstva te  Trgovinskog poslovanja.

Diplomantima je na uspjehu prigodnim riječima čestitao dekan Veleučilišta u Požegi dr.sc. Dinko Zima.”Bila nam je čast kroz poučavanje kod vas razvijati racionalnost, konstruktivnost, invenciju, domišljatost i stalnu želju za učenjem i napretkom. To je najveća radost i postignuće naših profesora. Danas smo svi ponosni, a imamo i zašto biti. vi, Veleučilište i naše društvo, postaje danas bogatije, snažnije za vas i vašu osposobljenost. Jedna mudrost nas upozorava: Prestanite razmišljati o svojim granicama, počnite otkrivati svoje mogućnosti. Vi ste znali svoj cilj, uložili ste veliki trud, niste odustajali i danas ovdje svi s vama slavimo.Za naše društvo potreban je novi poticaj, novi zamah. Vi, mladi, obrazovani ljudi ste ta nova snaga, nova energija,” naglasio je dekan Zima čestitajući diplomantima.

nn

Veleučilište u Požegi osnovano je među prvima u Republici Hrvatskoj. Od 1998 do danas na Veleučilištu je diplomiralo 3142 , a trenutno na Veleučilištu studira 1146 studenata. Veleučilištu ima 29 nastavnika u znanstvenim i nastavnim zvanjima koji stalno napreduju u svojim strukama, pa je trenutno na Veleučilištu stalno zaposleno 14 doktora znanosti i 7 magistara znanosti, a tu su i stručnjaci iz gospodarstva kojih je trenutno 25. Veleučilište je nositelj Erasmus + povelje što znači da vrši razmjenu studenata i nastavnika sa sličnim ustanovama u inozemstvu, već desetak godina organizira međunarodnu stručno-znanstvenu konferenciju „Vallis Aurea, a  sa fakultetima i veleučilištima suorganizatori su još nekoliko konferencija. Uspješno su proveli i četiri EU projekta kojima utječu na ekonomski, socijalni i kulturni razvoj regije, a nadaju se uskoro i studentskom domu te novim studijima što je glavni prioritet u ovoj visokoobrazovnoj ustanovi.

“Cijenjene kolegice i kolege, nivo znanja koje ste stekli trebao bi biti snažna pretpostavka uspjeha i sigurnosti u vremenima koja su pred vama, bez obzira u kojim ćete ih organizacijama primjenjivati. Znanje i primjena znanja su, uz sve potencijalne sumnje kojima svjedočimo, temeljna razlika između bogatih i siromašnih, razvijenih i nerazvijenih, onih s budućnosti i onih kojima vladaju nesigurnost, strah i zloba,” poručio je diplomantima dekan Zima na današnjoj svečanosti. U glazbenom dijelu programa nastupio je zbor Glazbene škole Požega.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn