VELEUČILIŠTE U POŽEGI – Održana završna konferencija projekta AGRO-TECH

Datum objave: 19. 3. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Na požeškom Veleučilištu održana je završna konferencija projekta pod nazivom AGRO-TECH Obrazovanje za integraciju na tržište rada čiji je cilj poboljšati status dugotrajno nezaposlenih osoba, povećavajući razinu socijalne uključenosti i pristup tržištu rada.

Projekta koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda vrijedan je oko 660 tisuća kuna, a kroz 14 mjeseci trajanja nezaposleni polaznici stekli su osposobljavanje za računalnog operatera i vinogradara/podrumara te izradili poslovni plan kako bi bili konkurentniji i stvoriti mogućnost zapošljavanja ili samozapošljavanja.

“U sklopu projekta Agro-Tech, stručno obrazovanje za tržište rada ispunili smo naše projekte ciljeve i misiju Veleučilišta u Požegi da, osim obrazovanja studenata, obrazujemo i odrasle osobe. Kroz ovaj smo projekt smo obrazovali 22 računalna operatera i 12 vinogradara/podrumara koji su, nadam se, stekli dovoljno znanja da pokrenu svoje poslove, otvore obrte i OPG-ove i tako potaknu zapošljivost što je i bila zamisao ovog projekta,” predstavio je projekt prodekan za razvoj dr.sc. Berislav Andrlić.

Neki od polaznika podijelili su svoja pozitivna iskustva. Renato Adžić iz Mihaljevaca završio je obuku za računalnog operatera.

“Ovo je dobar projekt, i takvih treba i više i češće provoditi. Iskustva su odlična – bilo je edukativno, korisno ali i zabavno. Odlučio sam se jer sam dugotrajno nezaposlen i sa zanimanjem strojarski tehničar, nekonkurentan na tržištu rada. Nadam se da će se sada otvoriti nove mogućnosti, a planiram i daljnje obrazovanje i usavršavanje,” rekao je Renato.

Ankica Fligić iz Požege nakon obuke za računalnog operatera ima i konkretne poslovne planove. “To je novo i vrijedno iskustvo. Završeni sam prehrambeni tehničar, ali puno sam sada naučila i spremna sam na nove izazove jer zasigurno će mi ovo znanje pomoći u daljnjem poslu jer namjeravam otvoriti svoju firmu,” podijelila je svoje iskustvo Ankica.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn