VELEUČILIŠTE U POŽEGI – Obilježena 21. obljetnica osnivanja uz najavu novih stručnih studija

Datum objave: 21. 5. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Dodjelom Priznanja izvrsnim studentima i profesorima te Stručnom panel raspravom “Kako brendirati u ruralnom turizmu” Veleučilište u Požegi obilježilo je danas 21. obljetnicu osnivanja.

Veleučilište u Požegi svoju 21. obljetnicu slavi s mnogo opravdanih razloga za slavlje, jer u dva desetljeća ovdje je diplomiralo 3500 studenata, a da stručni studiji imaju perspektivu i privlačnost potvrđuje i aktualni broj od blizu 900 što redovnih, što izvanrednih studenata u šest različitih studijskih programa, među kojima i studenti iz Japana, Ukrajine, Gruzije, naglasio je prodekan za razvoj dr. sc. Berislav Andrlić.

“Najveći razlog je i izgradnja studentskog doma u Požegi koja će biti završena u prosincu ove godine. Nastavili smo i s razvojem Erasmus projekata širenjem na nove zemlje Azije, Južnoafričke Republike i Sjeverne Amerike. Ono što nam također slijedi je i početak te izrada novog stručnog studija gastroenologije te završetak i prijava novog studija elektroničkog poslovanja. Pokušavamo pravovremeno reagirati na tržište rada te ponuditi nešto novo, a to je svakako STEM područje i takav, novi model studiranja,” rekao je prodekan Andrlić. Prigodnim riječima je nazočne je pozdravio član Upravnog vijeća Veleučilišta Željko Karas.

“Puno studenata ovdje je stjecalo nova znanja i vještine koje mogu koristiti u svom svakodnevnom poslu. Uz šest različitih studijskih programa ovdje se izvodi i još četiri programa koji su namijenjeni cjeloživotnom obrazovanju. Vezano uz znanstveni rad u ovih 21 godinu, bilo je publicirano preko 800 znanstvenih, stručnih i drugih radova, a studenti koji ovdje završe zapošljivi su u gotovo 70 posto, što je doista jedna pohvalna brojka. Od drugih vrlina Veleučilišta u Požegi treba istaknuti Erazmus programe za koje je odobreno preko milijun kuna po čemu je požeško Veleučilište prvo u Hrvatskoj, ” rekao je između ostalog Karas.

Požega i Veleučilište vole se već 21 godinu, ne idu jedno bez drugog jer više ovaj grad ne možemo zamisliti bez našeg Veleučilišta, naglasio je pozdravljajući nazočne gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

“Više od tri tisuće mladih visokoobrazovanih ljudi, budućnost Slavonije, budućnost Hrvatske izašlo je upravo iz ovog Veleučilišta. Čestitam dekanu jer zajedno sigurno možemo još puno toga napraviti za ovaj grad – ovdje se odgajaju oni koji nose ljubav prema svojoj domovini, ali i ljubav prema znanju jer znanje je jedini pravi put. Požega je oduvijek bila središte znanja, a s našim Veleučilištem namjeravamo postati još bolji i još prepoznatljiviji,” rekao je gradonačelnik Puljašić.

Proslavu obljetnice u požeškoj visokoškolskoj ustanovi svojim su dolaskom uveličali i pomoćnica ravnateljice Agencija za znanost i visoko obrazovanje Sandra Bezjak, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, zamjenik župana Vedran Neferović, predsjednik Gradskog vijeća Grada Požege Željko Glavić, predstavnici prijateljskih fakulteta, visokih škola i veleučilišta u Hrvatskoj, predstavnici gradskih i županijskih ustanova i institucija te ravnatelji srednjih i osnovnih škola. Uz dodjelu priznanja studentima i profesorima, održana je Stručna panel rasprava “Kako brendirati u ruralnom turizmu”.

Antonija Lovrić dobila je priznanje za osvojenu nagradu u kategoriji najbolji prosjek ocjena u Akademskoj godini 2017/2018. na preddiplomskom stručnom studiju Upravni studij. Marijana Blažević u kategoriji najbolji prosjek ocjena u Akademskoj godini 2017/2018. na preddiplomskom stručnom studiju Računovodstvo. Martina Šamal nagrađena je s dva priznanja za izniman angažman u izvannastavnim aktivnostima i za najbolji studentski rad u Akademskoj godini 2017/2018 . na preddiplomskom stručnom studiju Upravni studij.

Priznanja su uručena i dr.sc. Verici Budimir za najbolje ostvareni rezultati u anketama vrednovanja kvalitete studiranja od strane studenata u 2018. godini na Društvenom odjelu, Mariu Jakoboviću za najbolje ostvareni rezultati u anketama vrednovanja kvalitete studiranja na Poljoprivrednom odjelu . Za najbolje ostvarene rezultate administrativnih službi Veleučilišta nagrađena je Antonija Marincl, Zvonko Pandžić za nadprosječne rezultate u radu u 2018. te dr.sc. Mirjana Radman Fuljarić za znanstveni nastavni stručni rad.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn