VELEUČILIŠTE U POŽEGI – Daljnji razvoj međunarodne suradnje

Datum objave: 10. 5. 2022. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U okviru Erasmus projekta KA 107 prodekan za razvoj doc.dr.sc. Berislav Andrlić i Erasmus koordinator doc.dr.sc. Marko Šostar sudjelovali su na međunarodnom tjednu učenja u partnerskoj instituciji Toc H Institute of Science and Technology u gradu Kochi u Indiji.

U okviru posjeta u suorganizaciji Veleučilišta i druge partnerske institucije JAIN (Deemed-to-be University) organizirana je međunarodna znanstvena konferencija sa preko 100 izloženih znanstvenih radova, pri čemu su održali plenarna predavanja uz online moderatorstva sesija od strane veleučilišnih profesora. Prilikom posjeta dogovorena je daljnja suradnja u području znanosti i međunarodne suradnje, posebice u okviru Fakulteta turizma i ruralnog razvoja. Sastanke je moderirao dugogodišnji suradnik i profersor Hareesh N Ramanathan.

Povelja za kvalitetu

Ovo je samo jedan u nizu projekata koje provodi Veleučilište u Požegi što je prepoznato i od Hrvatskog drušva za kvalitetu koje je oožeškoj visokoškolskoj ustanovi prije nekoliko dana dodijelilo Povelju za kvalitetu za 2021. godinu u kategoriji Povelja za poseban doprinos u edukaciji i promociji kvalitete. Svečanost dodjele Povelje održana je 06. svibnja 2022. godine u Primoštenu u sklopu 20. Hrvatske konferencije o kvaliteti. Veleučilištu u Požegi Povelja je dodijeljena kao priznanje za izvrsne rezultate ostvarene u reakreditaciji i uspostavljen sustav za osiguravanje kvalitete sukladno Europskim standardima i smjernicama (tzv. ESG). Zahvaljujući izvrsnoj organiziranosti studijskih programa, nastavnom kadru koji kontinuirano unapređuje svoje stručne i znanstvene kapacitete, visokokvalitetnoj infrastrukturi za rad studenata i nastavnika, te iznimnoj organiziranosti službi podrške, Veleučilište u Požegi prepoznato je kao jedno od najboljih visokih učilišta u Republici Hrvatskoj.

TEKST: S. P.                    FOTO: VUP

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn