VATROGASTVO – Svečano otvoreno vježbališta Javne vatrogasne postrojbe Grada Požege

Datum objave: 18. 5. 2022. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Vatrogasno vježbalište otvorili su županica Antonija Jozić i gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić, a kako je istaknuo Dalibor Hrunka, zapovjednik JVP-a Grada Požege služit će svim vatrogascima iz Hrvatske koji požele doći.

Javna vatrogasna postrojba Grada Požege bila je danas domaćin sastanka Vatrogasnog stožera Hrvatske vatrogasne zajednice, na kojemu su uz glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavko Tucaković bili i svi zapovjednici županijskih vatrogasnih zajednica iz cijele Hrvatske te. Glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković istaknuo je kako je današnji sastanak jedan od završnih sastanaka za pripremu protupožarne sezone 2022. godine temeljem programa aktivnosti Vlade RH. „Danas su točno definirane dislokacije vatrogasnih snaga te smo razmotrili sve one probleme koji se još pojavljuju u vatrogasnim zajednicama priobalnog područja. Definirali smo dislokacije na otocima, u priobalnom dijelu, izmještanje interventnih postrojbi iz Divulja, Šibenika i Zadra u zaleđe Dalmatinske zagore.“rekao je Tucaković istaknuvši kako su pripreme do sada napravljene jako dobro, zahvaljujući ne samo vatrogascima nego i jedinicama lokalnih samouprava koji su dostavili planove angažiranja vatrogasnih snaga i priprema.

Nakon sastanka održano je otvorenje i prezentacija vatrogasnog vježbališta koje se nalazi u krugu Vatrogasnog doma. Vatrogasno vježbalište otvorili su požeško-slavonska županica Antonija Jozić i gradonačelnik Požege dr. sc. Željko Glavić, a kako je istaknuo Dalibor Hrunka, zapovjednik JVP-a Grada Požege služit će svim vatrogascima iz Hrvatske koji požele doći. „Zahvaljujem glavnom vatrogasnom zapovjedniku što je cijelo vatrogastvo Republike Hrvatske doveo u Požegu. Htjeli smo im prezentirati naš rad od prije dvije godine – vatrogasno vježbalište, na kojemu planiramo obučavati dobrovoljne i profesionalne vatrogasce. Treninzi su uvijek bitni jer nikada ne znamo što će nas zadesiti na terenu. Glavni vatrogasni zapovjednik dao nam je ideje po kojima bismo mogli djelovati kako bi nam na obuke dolazili i pripadnici iz drugih krajeva. Ovim putem ih pozivam da dođu i probaju te podijele s nama svoja iskustva, a da mi također nešto novo naučimo od njih.“ rekao je Hrunka.

„Mi znamo da su naši vatrogasci operativni i da imamo uistinu izvrsne vatrogasce na području Požeško-slavonske županije i njima se možemo ponositi. Ovo je mjesto gdje će naši vatrogasci moći proći određene obuke i treninge koji će zasigurno pridonijeti da budu još operativniji kada to bude potrebno. Cjeloživotno obrazovanje i edukacija je ono što moramo raditi jer će naši vatrogasci zasigurno upravo ovdje pod budnim okom zaposlenika JVP-a Grada Požege to i činiti.“rekla je ovom prigodom županica Antonija Jozić.

Gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić istaknuo je zadovoljstvo unapređenjem i razvojem vatrogastva u Požegi. „Ovo je poticaj da se i dalje nastavi ulagati u naše vatrogasce. Prije 11 mjeseci vidjeli smo što znači imati spremnu vatrogasnu postrojbu koja je nakon one velike tuče odradila najveći dio posla.“ rekao je gradonačelnik.

TEKST: S. P.           FOTO: pszupanija.hr

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn