VATROGASNI TORANJ I DOGRADNJA DOMA U JAKŠIĆU – Završetak višemilijunskog projekta u lipnju

Datum objave: 19. 5. 2020. | Kategorija: Društvo

JAKŠIĆ – Pri kraju su radovi na dogradnji Vatrogasnog doma i izgradnji vatrogasnog tornja u Jakšiću. Investicija je vrijedna gotovo tri milijuna kuna pri čemu je 2,3 milijuna kuna osigurano iz Fonda za ruralni razvoj.

Projektom je predviđeno, izgradnja vatrogasnog tornja, dogradnja garaže za smještaj vatrogasnih vozila te prostor za vatrogasce i druge korisnike doma. “U realizaciju ovog projekta uspješno smo krenuli 2019. i to u dogradnju vatrogasnog doma s vatrogasnim tornjem kako bi zadovoljili sve potrebe u tom dijelu. Sredstva su osigurana iz mjere 7.4.1 u iznosu od 2,3 milijuna kuna, a oko 650 tisuća kuna je iz proračuna općine Završetak projekta očekuje se do početka lipnja ove godine. Malo je produžen rok zbog zahtjevnosti, odnosno zbog vatrogasnog tornja koji je visine 17 metara, a na njega je vezano sve ostalo,” rekao je načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević.

!Vatrogasci su važni u svakoj sredini, a mi uz profesionalca imamo 40-tak aktivnih dragovoljaca kojima u svakom trenutku moramo biti zahvalni za njihov entuzijazam i rad. Izgradnjom novog vatrogasnog tornja pružaju se i nove mogućnosti za vježbu i obučavanje mladih vatrogasnih kadrova,” dodao je Kovačević. Očekuje se kako će u lipnju i dograđeni dio vatrogasog doma biti predan na upotrebu vatrogascima.

TEKST: S. P.      FOTO: D. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn