VANDALIZAM – Kome je smetalo ?

Datum objave: 26. 6. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Kome je smetalo mlado drvo u drvoredu ispred Katoličke gimnazije u Požegi toliko da ga je slomio? Netko će reći – to je tek jedno drvo. Da, no treba li više?

Mlado stablo u drvoredu pored Katoličke gimnazije u Požegi žrtva je vandala koji su izgleda pokušali nedjelom dokazati poslovicu “Um caruje (bezumna) snaga klade valja (ili lomi stabalca)”. Ulica u kojoj je Katolička gimnazija, nekada samo Gimnazija, uvijek je Požežanima bila draga zbog zelenog ukrasa višegodišnjih urbanih nasada.

Uz novi izgled Trga Sv. Terezije Avilske  došla su i nova stabla za koja, mnogi od nas, jedva čekaju da zablistaju u punoj snazi jer nedostaje nam ona “zelena duša” tog prostora. Nesretno drvo koje je snagu osjetilo, ali ne u rastu, već u ljudskom idiotizmu svoju ljepotu nikada neće pokazati. Nadamo se samo da će uskoro na njegovo mjesto doći nova mladica, koja će dobiti priliku za dug život.

Stabla su zelena pluća grada i ljepota koju nam priroda, unatoč našim mnogim manama, velikodušno poklanja. A kako mi uzvraćamo?

TEKST: S. P.      FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn