VALENTINOVO ZA PAROVE S 50 I VIŠE GODINA BRAKA – Proslavili ukupno 16.000 godina ljubavi!

Datum objave: 13. 2. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Grad Požega već tradicionalno organizira proslavu Valentinova za bračne parove koji su navršili 50 i više godina braka. Jedinstvena proslava okupila je u Vatrogasnom domu više od 140 parova s kojima se družio gradonačelnik Darko Puljašić sa zamjenicima Ferdinandom Trohom i Mariom Pilonom.

“Zašto čovjek jednu ženu voli i zašto upravu tu – to još nikada nije objašnjeno. Uostalom prava ljubav je sama po sebi tako velika i jasna stvar da joj nikakva objašnjenja ne treba,” ustvrdio je veliki pisac i nobelovac Ivo Andrić, jedan od mnogih koji su pisali o čudesnoj, a opet tako jasnoj misteriji zvanoj ljubav.

Nismo ih pitali, jer nakon pola i više stoljeća zajedništva, doista je sve jasno – ali brojne rečenice o ljubavi i za ljubav zasigurno mogu izgovoriti i ispisati Požežanke i Požežani koje je Grad Požega okupio na još jednoj tradicionalnoj manifestaciji u slavu – ljubavi. Ovdje je 16 tisuća godina ljubavi, kazao je gradonačelnik Darko Puljašić pozdravljajući prigodnim riječima, ispunjenim poštovanjem, okupljene parove.

“Drage moje, dragi moji izračunao sam kako nas ovdje ima 320, a kako je minimalno 50 godina braka,ovdje imamo 16 tisuća godina ljubavi. Čestitam! Već dugi niz godina Grad brine o svojim dugovječnim parovima i danas zajedno obilježavamo dan ljubavi – Valentinovo. Svi ste veći dio svog života posvetili ovom gradu i kroz svoj rad, svoju djecu i unuke pospješujete ga, pomažete nam da zajedno napredujemo. Vaši smo veliki dužnici, ostavili ste nam bogato nasljeđe, izazov i primjer kako treba nastaviti graditi za nove naraštaje. Vi ste živi dokaz da je ljubav u Požegi – koja je i vašom zaslugom tako lijep grad. Živjeli i volimo se još 50 godina, ” rekao je gradonačelnik Puljašić.

Svakom od dugovječnih parova, a par rekorder bilježi 67 godina zajedničkog života, uručen je i novčani poklon od 200 kuna. Druženje je nastavljeno u plesnom ritmu uz sastav “Srce bećarsko”.

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn