UZ PODRŠKU GRADA – Novogradiška Socijalna samoposluga dobila novi prostor

Datum objave: 28. 4. 2017. | Kategorija: Društvo

n

NOVA GRADIŠKA – Otvorena 2011.godine pod motom „Siromaštvo nije izbor, pomaganje jest“, šest  godina kasnije, novogradiška Socijalna samoposluga, jedina takve vrste u Brodskoposavskoj županiji, prostor na kojem je, zadržavajući ljudsko dostojanstvo, moguće potražiti pomoć, zalaganjem Grada, ali i proračunom osiguranim redovnim godišnjim sredstvima, dobila je novi prostor.

Iako postojanje socijalne samoposluge u ekonomskom smislu sredini u kojoj djeluje ne ide u prilog, jer dokaz je to i sve većeg broja onih koji žive na rubu egzistestencijalnog minimuma, u ljudskom i evolucijskom smislu, itekako ,predstavlja korak naprijed. Jer,dužnost je onih koji su u mogućnosti, osluškivati i odgovoriti na potrebe najugroženijih. Osim toga, svatko bi trebao imati pravo na dostojanstven život. Otvorena 2011. godine pod motom „Siromaštvo nije izbor, pomaganje jest“, 6 godina kasnije, novogradiška Socijalna samoposluga,  jedina takve vrste u Brodskoposavskoj županiji, prostor na kojem je, zadržavajući ljudsko dostojanstvo, moguće potražiti pomoć, zalaganjem Grada, ali i proračunom osiguranim redovnim godišnjim sredstvima, dobila je novi prostor.

nn

Da je, na žalost, riječ o vrsti usluge koja je itekako potrebna, dokazuje i više od 300 korisnika, svakodnevna briga o 1151-oj ugroženoj obitelji, ali i iznos od 300 tisuća kuna, što je vrijednost podijeljenog i doniranog tijekom protekle godine. Socijalna samoposluga, otvorena naporima i zalaganjem članova novogradiške Udruge „Hrabro dijete“,  svoje usluge nudi tri puta tjedno po dva sata, a od sada će jednom mjesečno za korisnike zajamčene minimalne naknade organizirati podjelu namirnica i kućnih potrepština. Uz već uhodano sjajno partnerstvo s „Dukatom“ koje samoposluzi jednom mjesečno donira pakete mliječnih proizvoda, kako saznajemo od tajnika Udruge „Hrabro dijete“ Harisa Kapetanovića, u najavi je i donacija tvrtke „Franck“ koja će darovati oko 600 pakiranja čajeva. Osim toga, uz financijsku potporu Grada Nova Gradiška i njenog čelnog čovjeka, gradonačelnika Vinka Grgića ( ovo je tek početak ozbiljnije suradnje Udruge „Hrabro dijete“ i Grada obzirom da su ove godine za potrebe najugroženijih proračunom osigurane 24 tisuće kuna) koji je socijalnu samoposlugu i osobno posjetio, nabavljeno je 1800 komada jaja proizvedenih u „Perfi“ iz Donje Stubice ( brojki od 1800 kupljenih, tvrtka je pridodala i 200 komada doniranih jaja).

TEKST: Simonida Tarbuk     FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn