UZ DAN GRADA POŽEGE – Program obilježavanja ispunjen brojnim zbivanjima

Datum objave: 27. 2. 2017. | Kategorija: Društvo

dan grada

POŽEGA  – U povodu Dana grada Požege, Požežanima i njihovim gostima do kraja ožujka ponuđena je paleta raznovrsnih  zbivanja – od turističke ponude i sajmova, do koncerata i kazališnih predstava. Uz svečanu sjednicu Gradskog vijeća Grada Požege na kojoj će biti dodjeljena priznanja odabranim pojedincima i kolektivima u Požegi će se opet okupiti i veliki broj povijesnih postrojbi kako bi na taj način ujedno obilježili i tradicionalno Grgurevo.

Program počinje Požeškim plesokazom koji će se održati 4. i 5. ožujka u Gradskom kazalištu Požega. U ponedjeljak, 6. ožujka u sklopu Dana Matice hrvatske na brdu Sokolovac održat će se zbivanje pod nazivom “Povratak zvona fra Luke Ibrišimovića, a istog dana u Glazbenoj školi Požega počinju 47. Dani Glazbene škole Požega koncertom profesora škole. U utorka, 7. ožujka u Gradskom muzeju nas očekuje interpretacija srednjovjekovne povijesti Grada “Koracima kraljevske nevjeste”,  a u srijedu, 8. ožujka je u snimanje glazbene emisije “Lijepom našom” u sportskoj dvorani “Tomislav Pirc”. Slijedi predstavljanje drugog turističkog vodiča, 9. ožujka u Gradskoj vijećnici u 10,00 sati, a u večernjim satima na programu je gostujuća kazališna predstava “majstor Jura- priča o jednoj djevojci” u Gradskom kazalištu u 20,00 sati.
silvija
“Središnji dan je 11. ožujka kada će se održati svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Požege u Gradskom kazalištu Požega, te Sajam antikviteta i rukotvorina u šetališnoj zoni. Ove godine imamo  ponovo veliki broj izlagača iz cijele Slavonije, a sajam će se održati od 10,00 do 14,00 sati. Tu je i svečani mimohod povijesnih postrojbi će ići rutom Stari autobusni kolodvor – Trg 123. brigade – Trg sv. Terezije Avilske u vremenskom periodu od 12, 30 do 13,00 sati te smotra povijesnih  postrojbi na Trgu sv. Terezije od 13,00 sati. Tu večer su i Požeški riffovi – koncert domaćih rock glazbenika u Tom klubu od 21,00 sat,” najavila je direktorica TZ Grada Požege Silvija Podoljak.

Program se nastavlja u utorak, 14. ožujka kada je Dan otvorenih vrata Gradske kuće od 10,00 do 14, 00 sati, u petak 17. ožujka održat će se otvorenje izložbe fotografija “Požega se budi” u Galeriji Ciraki od 18,00 sati, a u subotu, 18. ožujka rođendanski je koncert popularnog Big Banda Požega u Gradskom kazalištu od 20,00 sati. Program uz Dan grada Požege zaključit će kazališne predstave – 24. ožujka je gostujuća kazališna predstava “Zaboravi Hollywood” renomiranog Teatra Gavran, a 27. ožujka na repertoaru je amaterski uradak Gradskog kazališta Požega “Bračne ponude”.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn