UZ DAN BROJA 112 – Služba civilne zaštite Požega u 2020. godini zabilježila više od 24 tisuće poziva

Datum objave: 11. 2. 2021. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Služba civilne zaštite Požega, zbog epidemiološke situacije, ove godine nije organizirala prigodno obilježavanje Dana broja 112 kao prethodnih godina, ali voditelj Službe Slavko Marinac na konferenciji za novinare čestitao je svim partnerskim službama, od Hitne medicinske pomoći, Crvenog križa, Hrvatske gorske službe spašavanja, vatrogasaca do policije i civilne zaštite. U iznimno zahtjevnoj, pandemijskoj 2020. godini zabilježili su više od 24 tisuće poziva, naglasio je.

Na području Europske unije ove se godine slavi 30. obljetnica jedinstvenog broja 112, a taj broj u Hrvatskoj je kao jedinstveni broj za hitne službe uveden prije 16 godina. Služba civilne zaštite Požega, zbog epidemiološke situacije, ove godine nije organizirala prigodno obilježavanje kao prethodnih godina, ali voditelj Službe Slavko Marinac na konferenciji za novinare čestitao je svim žurnim službama, od Hitne medicinske pomoći, Crvenog križa, Hrvatske gorske službe spašavanja, vatrogasaca do policije i civilne zaštite, s kojima imaju izvrsnu suradnju. Osvrnuo se i na iznimno zahtjevnu, pandemijsku 2020 godinu.

“Naš Županijski centar 112 Požega zabilježio je preko 24 tisuće poziva. Oni nisu jednakomjerno raspoređeni kroz godinu, najveći pritisak zabilježili smo u ožujku i travnju 2020. godine. U prosjeku se taj broj kreće od 1700 do 3000 poziva na mjesečnoj razini. U strukturi poziva, najviše je bilo složenih poziva 35 posto, zatim su tu medicinski 25 posto, a slijede pozivi sigurnosnog rizika te vatrogasni. Želim se zahvaliti na suradnji svim operativnim snagama s kojima komuniciramo na dnevnoj bazi, svim udrugama i jedinicama lokalne samouprave koji su naši partneri, posebice u ovom pandemijskom vremenu koje je izazov za sve nas.” rekao je Marinac.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok/ arhiv

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn