UZ 25.GODIŠNJICU MEĐUNARODNOG PRIZNANJA HRVATSKE – Postrojavanje branitelja, prvi „Grah fest“, a onda i besplatni koncert Miroslava Škore

Datum objave: 13. 1. 2017. | Kategorija: Društvo

skoro700466078189061705_n

NOVA GRADIŠKA – Četvrt stoljeća međunarodnog priznanja Hrvatske Novogradiščani će obilježiti u subotu, 14.siječnja sadržajno bogatim cjelodnevnim programom koji će završiti besplatnim koncertom Miroslava Škore.

„Imamo svoju Hrvatsku! Naša je i bit će onakva kakvu želimo!“ Povijesne su to riječi prvog hrvatskog predsjednika, dr.Franje Tuđmana, izrečene prije točno četvrt stoljeća, kojih će se, baš kao i međunarodnog priznanja hrvatske samostalnosti i neovisnosti , u subotu, 14.siječnja,  sadržajno bogatim cjelodnevnim programom, dostojanstveno i s ponosom, prisjetiti i Novogradiščani.Svečanost 25. godišnjice međunarodnog priznanja Hrvatske zajedničkim snagama organiziraju grad Nova Gradiška, Brodsko posavska županija i novogradiške općine.

Program počinje postrojavanjem branitelja u 10 sati, a bit će nastavljen prvim „Grah festom“, gastronomsko-turističko-natjecateljskom manifestacijom u orgnizaciji Braniteljske udruge „Prijatelji rijeke Save“. I dok je siječanj svugdje drugdje uglavnom rezerviran za švarglijade i kulenijade, u Novoj Gradiški će se toga dana jesti najbolji grah, skuhan u kazanu, onako kako treba, s puno malih tajnih velikih majstora kuhanja.

Kako saznajemo od organizatora, interes za prezentiranje gastronomskih vještina pokazalo je više od 40 kuhara iz raznih dijelova Hrvatske, a skuhani specijalitet moći će besplatno degustirati svi. Program obilježavanja 25 godišnjice međunarodnog priznanja Hrvatske bit će nastavljen u večernjim satima velikim besplatnim koncertom Miroslava Škore i požeškog tamburaškog sastava „Bekrije“ u šatoru na središnjem gradskom trgu.

TEKST: S. Tarbuk/NGB      FOTO: plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn