UTOČIŠTE PRONAŠLI U LIPIKU – U Lipik stigla skupina izbjeglica iz Ukrajine

Datum objave: 02. 4. 2022. | Kategorija: Društvo

LIPIK – U Lipik je tijekom jučerašnjeg dana autobusom stigla organizirana skupina osoba s područja Ukrajine. Riječ je o 20 osoba – žena i djece. Svi oni će biti smješteni u Ankinom dvoru, koji se nalazi u sklopu Toplica Lipik, piše compas.com.hr

U Lipiku su izbjegle Ukrajince dočekali načelnici županijskog i gradskog Stožera civilne zaštite, dožupan Ferdinand Troha i predsjednik Gradskog vijeća Lipika Slobodan Katunar, a bili su tu i ravnatelj Toplica Lipik Darko Kelemen sa suradnicima, voditelj Službe civilne zaštite Požega Slavko Marinac te Danijela Kiš, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Pakrac.

Izbjeglice iz Ukrajine koji su utočište pronašli na području Lipika, odnosno naše županije, imat će osiguran smještaj, prehranu i kompletnu zdravstvenu skrb, odnosno osigurana je sva potrebna pomoć i skrb. Podsjetimo se da su u Lipik krajem veljače stigle tri ukrajinske obitelji, tri žene i petero djece kojima je smještaj pružila lipička obitelj Matijević. Nakon mjesec dana, ovaj su tjedan preselili u Pakrac u privatni smještaj, doznali smo od ravnateljice Kiš.

IZVOR: compas.com.hr

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn