USPJEH NOVOGRADIŠKIH SREDNJOŠKOLACA – Elektrotehnička i ekonomska škola osvojila zlato na izložbi inovacija u Ivanić Gradu

Datum objave: 27. 5. 2022. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Škola za 21. stoljeće, sve prepoznatljivija među aktualnim i budućim srednjoškolcim, Elektrotehnička i ekonomska škola Nova Gradiška, još se jednom potvrdila i kao škola koja istinski obrazuje i priprema za život. Dokaz tome je i zlato osvojeno na sedmoj Izložbi inovacija Ivanić-Grad I³G, za projekte Hotas i Rover za detektiranje mina i solarni automobil

Ivanić Grad je 19. i 20 svibnja ugostio sedmu Izložbu inovacija I³G, jedinstveni događaj održan pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Zagrebačke županije i Grada, u suradnji sa županijskom Zajednicom tehničke kulture, Hrvatskom zajednicom inovatora i Srednjom školom Ivan Švear iz Ivanić Grada.

Da je riječ o, itekako, vrijednom događaju potvrđuje i veliki broj sudionika-190 izlagača s mentorima iz 50 ustanova (škola, fakulteta i samostalnih inovatora). Na mjestu susreta i predstavljanja najnovijih projekata djece i mladih, inovatora i poduzetnika, s vlastitim je radovima, iznimno uspješno, sudjelovala i ekipa Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška. Da im je tamo i mjesto, potvrdilo je zlato osvojeno za projekte Hotas i Rover za detektiranje mina i za, široj javnosti već poznat, solarni automobil.

Riječ je o, još jednom, u nizu uspjeha škole sve prepoznatljivije među aktualnim i budućim srednjoškolcima, škole koja, u skladu sa suvremenim trenutkom, uz poticanje kreativnosti učenika i praktičnu nastavu, veliku pažnju posvećuje upravo ovakvim oblicima učenja, jer, znanje se, vjeruju u ovoj školi, uz učionicu, stiče i u interakciji s drugima, kroz razmjenu ideja i predstavljanje vlastitih projekata, što je i cilj izložbe održane pod sloganom „Mladi su naša budućnost, a inovacije su budućnost mladih.”

TEKST: S. T              FOTO: EEŠ NG

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn