USPJEH NA 12. NACIONALNOJ IZLOŽBI – Mladi požeški inovatori osvojili medalje i nagrade

Datum objave: 25. 9. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Pedesetak zanimljivih inovacija iza kojih stoje talentirani mladi inovatori iz Hrvatske predstavljeno je na 12. Nacionalnoj izložbi “Mladi@Inovacije” u Kastvu. Mladi inovatori iz HSCB-a Požega u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Grada Požege ostvarili su svojim radovima zapaženi nastup te osvojili medalje i sponzorske nagrade.

Veliki broj izložbenih prostora zauzeli su mladi inovatori iz cijele Hrvatske budući da je riječ o izložbi najboljih radova mladih inovatora. Ove godine prihvaćen je nastup i prezentacija 55 izložaka iz Osječko-baranjske županije, Sisačko-moslavačke, Vukovarsko-srijemske, Zagrebačke županije i Grada Zagreba, Požeško-slavonske, Koprivničko-križevačke, Primorsko-goranske, a na izložbi su ove godine sudjelovali i gosti iz Bačke Palanke.

Zanimljive radove su predstavili mladi inovatori iz HSCB-a Požega u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Grada Požege s kojima su ostvarili zapaženi nastup. Zlatnim medaljama su nagrađeni radovi Marsela Pandže – Mini eko dvopolni dozator, Filipa Križanca – transportna traka upravljana računalom te Marte Hac i Roka Puljašića – Uređaj za drobljenje ječmenog i pšeničnog slada za koji su dobili i prvu sponzorsku nagradu, obrada ječmenog i pšeničnog slada kao cjelovite žitarice, a koji se može koristiti u pivskoj industriji gdje su cjelovite žitarice zamijenjene rafiniranim koje su zbog postupka obrade izgubile brojna vrijedna svojstva.

Srebrnom medaljom nagrađen je rad Luke Kotorca i Davida Gelenčira – mini transporter flipsa, te brončanom medaljom rad učenica Đurđice Pelcl i Nikoline Bagarić – Dekorater iz recikliranih materijala.

IZVOR: pozega.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn