USLUGE SOCIJALNE SAMOPOSLUGE NOVA GRADIŠKA – Pomozimo onima koji trebaju vašu pomoć svaki dan

Datum objave: 04. 4. 2015. | Kategorija: Društvo

hrabrodijete

NOVA GRADIŠKA – Iako se čini pomalo licemjerno i nekršćanski,vrijeme blagdana, obično je vrijeme kada,češće nego li u ostale dane, primijetimo potrebe drugih i skrenemo pogled na sve one koji svakodnevno oskudijevaju. Kako bi pokazali da su ljudi i da ne okreću glavu od svakodnevnih, sve brojnijih egzistencijalnih problema, članovi novogradiške Udruge „Hrabro dijete“ ,udruge roditelja i djece liječene od malignih bolesti, nedavno su pokrenuli projekt socijalne samoposluge, koju su ovih dana posjetile brojne novogradiške obitelji.

„Prema relevantnim podacima Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška, na širem području grada trenutno je 1151 obitelj koja prima neki oblik socijalne pomoći i gotovo svakodnevno posjećuje prvu novogradišku socijalnu samoposlugu“, upoznaje tajnik udruge „Hrabro dijete“, Haris Kapetanović. Od kako je otvorena u veljači, u socijalnoj je samoposluzi, zahvaljujući donaciji „Dukata“ podijeljeno 365 mliječnih paketa i 80 paketa, dok je u dane blagdana u jednom novogradiškom trgovačkom lancu postavljena košarica u kojoj svi građani mogu ostaviti proizvode za korisnike socijalne samoposluge.

Pri odabiru korisnika Udruga Hrabro dijete surađuje s Centrom za socijalnu skrb, no to im nije jedini kriterij, jer i mnogi drugi jedva preživljavaju. „Upravo, stoga, želimo povezati sve ljude dobre volje. One koji trebaju pomoć i one koji pomažu“, kaže predsjednica Udruge Jasminka Žužić. “Udruga Hrabro dijete mnogo je puta bila korisnik takve pomoći i ovisila o dobroti drugih, stoga smo došli na ideju da i mi pružimo ruku dobrote i topline drugim ljudim u potrebi. Naravno, prioritet su obitelji koje imaju dijete s posebnim potrebama. Osnovno je razviti lanac dobrote u kojem ćemo jedni drugima pomagati”, izjavila je Jasminka Žužić, pozivajući Novogradiščane, da, bar u dane blagdana, pokažu da su ljudi.

Iako još nemaju stalne partnere, socijalnoj samoposluzi su pomogli „Gradska pekara Požega“, „Šampinjoni Križanić“, Nova Gradiška,te novogradiška „Pekara Capan“. Svi ostali koji su voljni pomoći, mogu se javiti facebook  ili web stranicu Udruge “Hrabro dijete”.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn