URUČENI UGOVORI – Financiranje programa i projekata udruga proisteklih iz Domovinskog rata

Datum objave: 08. 5. 2023. | Kategorija: Društvo

POŽEGA -U Velikoj vijećnici Požeško-slavonske županije danas je održano potpisivanje ugovora o financiranju programa i projekata udruga iz područja zaštite i promicanja vrijednosti i istine o Domovinskom ratu. Ugovore je predstavnicima udruga uručila požeško-slavonska županijca Antonija Jozić.

Požeško-slavonska županija raspisala je Javni poziv za financiranje programa i projekata iz područja socijalne i zdravstvene skrbi i humanitarne djelatnosti te zaštite i promicanja vrijednosti i istine o Domovinskom ratu u 2023. godini. Na poziv se javilo 19 udruga s ukupno 23 programa, a sredstva za tu namjenu osigurana su u proračunu Požeško-slavonske županijeu iznosu od 26.600,00 eura. Najmanji dodijeljeni iznos je 250 eura, dok je najveći 2.600,00 eura.

“Svi smo mi na određeni način odgovorni i zaduženi da pronosimo istinu o Domovinskom ratu, a tko će to bolje učiniti nego vi koji ste aktivni sudionici tih vremena u kojima se stvarala neovisna i suverena Republika Hrvatska,” naglasila je županica Jozić.

“Čast mi je da vas sve ovdje mogu pozdraviti uVelikoj vijećnici Požeško-slavonske županije, na ovom svečanom uručivanju ugovora o dodjeli sredstava kojima ćete vi provoditi svoje aktivnosti i projekte kako ste i naveli usvojim projektnim prijedlozima. Čestitam svima na ostvarenim sredstvima ivjerujem kako će vam ta sredstva pomoći u realizaciji onih ciljeva koje kao udruge imate. Bit će to još jedna potvrda da Požeško-slavonska županija stoji iza svojih branitelja i svih onih koji su u tim teškim, krvavim vremenima stvarali suverenu Hrvatsku,” rekla je županica.

Popis udruga i programa za koje su odobrena sredstva možete pogledati OVDJE.

TEKST: Sanja Pok               FOTO: Sanja Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn