UOČI DANA DRŽAVNOSTI – Županica Jozić održala prijem za predstavnike braniteljskih udruga

Datum objave: 29. 5. 2023. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – “Hvala vam što i danas, i 33 godine nakon prvog višestranačkog sabora i početka Domovinskog rata stojite na braniku Hrvatske i na nove generacije prenosite istinu o tim danima,” rekla je županica Jozić.

U prigodi obilježavanja Dana državnosti, u Velikoj županijskoj vijećnici županica Antonija Jozić sa zamjenikom Ferdinandom Trohom održala je prijem za predstavnike udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Požeško-slavonske županije. “Iz pozicije županice Požeško-slavonske županije željela bih se zahvaliti svima vama što ste 90-.tih godina prošlog stoljeća podnijeli veliku žrtvu i stavili sebe na raspolaganje u ostvarenju tisućljetnog sna hrvatskog naroda te izvojevali veliku pobjedu u Domovinskom ratu, obrambenom ratu u kojem je nažalost, krvavo, ali izborena Republike Hrvatska” rekla je županica Jozić uz dobrodošlicu.

“Prije 32. godine, na jučerašnji dan, 28. svibnja, brojni hrvatski branitelji okupili su se na stadionu NK Zagreb u Kranjčevićevoj i dali prijavak prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, u trenucima kada se rađala suverena Republika Hrvatska. Sutrašnji praznik, 30. svibnja Dan državnosti, dan kad je konstituiran prvi višestranački demokratski izabran Sabor te 1990 godine i kada je dr. Franjo Tuđman rekao da je to bio prvi korak prema povratku hrvatskog naroda gdje je oduvijek pripadao – u zajednicu europskih naroda. I evo od početka ove godine Hrvatska je i ponosna članica Šengenskog područja zajedno s 15 država članica Europske unije čime se ispunio još jedna politički cilj Republike Hrvatske – biti u društvu i okruženju onih koji su najrazvijeniji u Europskoj uniji.”

“Svima vama majkama, očevima, djeci, obiteljima poginulih hrvatskih branitelja veliko hvala jer žrtva koju ste vi dali najveća je žrtva koja se mogla podnijeti u neovisnoj, suverenoj Hrvatskoj. Hvala vam što i danas, i 33 godine nakon prvog višestranačkog sabora i početka Domovinskog rata stojite na braniku Hrvatske, radite da sve ono što se događalo prije 30 i više godina ne padne u zaborav. Na mlade generacije prenosite istinu o Domovinskom ratu i zapravo sudjelujete i u razvoju Republike Hrvatske u današnjem vremenu. Nadam se uistinu da će Hrvatska postati onakva kakvu ste je vi sanjali i da možemo u jednom trenutku reći – da to je Hrvatska za koju smo se borili i koju smo željeli. ” rekla je županica na već tradicionalnom okupljanju u prigodi Dana državnosti.

U ime predstavnika braniteljskih udruga županici je zahvalio voditelj Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata PSŽ Tomica Galović. “Drago nam je da je datum 30. svibnja ponovo naš Dan državnosti. Većina nas sjećamo se tog 30. svibnja 1990, kako smo se tada osjećali i onog entuzijazma. Ovo je značajan datum i time je ponovo potvrđeno kako Republika Hrvatska vodi računa o hrvatskim braniteljima, jer 30 svibnja Dan je svih Hrvata, ali naročito hrvatskih branitelja. Hvala vam svima!”.

TEKST: Sanja Pok                           FOTO: Sanja Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn