UO PLESNA RADIONICA ILIJANE LONČAR – Upisi u 22. plesnu sezonu: kreativno, rekreativno, poticajno i zabavno!

Datum objave: 16. 8. 2021. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar objavljuje upise u plesnu sezonu 2021./2022. Upisi su za sve one koji žele nastaviti s plesnom edukacijom ili su odlučili pridružiti se u obnovljenoj i funkcionalnoj plesnoj dvorani u Dubrovačkoj 65a. Osigurajte svoje mjesto na www.ilijanaloncar.hr

Sve programe vodi samostalna umjetnica, plesna pedagoginja, profesionalna plesačica suvremenog plesa, profesorica fizičke kulture Ilijana Lončar. Maturirala u Školi suvremenog plesa Ane Maletić, Zagreb te diplomirala na Fakultetu za fizičku kulturu  ( Kineziološki fakultet u Zagrebu).

Ako ste Vi ili Vaše dijete kreativnog duha, volite se kretati uz glazbu, izražavati pokretom i ovladavati kazališnim principima rada ili samo rekreativno vježbati onda je Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar pravi odabir za Vas.
Upisi su od 15. kolovoza 2021., a početa plesne sezone je 6.rujna 2021.
INFO: 098 884 057
Fb inbox: Plesna radionica Ilijane Lončar
Prijave i upisni obrasci na www.ilijanaloncar.hr

Svi programi održavati će se u skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite.

O programima rada:

PLESNA IGRAONICA ZA DJECU 3 – 6 GODINA
* program koji s posebnom pažnjom odgaja najmlađe plesače na primjeren način njihovu psiho -fizičkom razvoju. Učimo osvještavati  tijelo uz pokret, igru i ples vođen kvalitetnom glazbom koja otvara svijet mašte i motivacije.  Mališani oduševljavaju svojom otvorenošću,  samopouzdanjem, suradnjom i prave su male pametnice koje uvijek moraju dobiti odgovor na postavljena pitanja. Potičemo ih da upravo bude i ostane tako. “Biti svoj poštujući druge”  svojevrsni je moto u radu s mladima.

RITMIKA I PLES, KREATIVNI PLES
za djecu od 1. do 4.razreda OŠ
*Cilj kreativnog plesa je komunikacija kroz pokret. Pronalazi se vlastiti, osobni izraz dok se istražuju elementi plesa (snaga, vrijeme, prostor, tijelo). Izraz ide ispred tehnike i važna je individualnost svake osobe. U kreativnom plesu istražuju se i izražavaju emocije kroz pokret. Koriste se plesne improvizacije uz priče i razni rekviziti koji potiču maštu i kreativnost. Kreativni ples potiče razvijanje pozitivne slike o sebi, jačanje samopouzdanja, razvijanje svijesti o vlastitom tijelu vježbanje pažnje, koncentracije, pamćenja te stvaranje povjerenja u grupu uz razvijanje suradnje.

*Predstavljamo Vam i grupe suvremenog plesnog izričaja za djecu i mlade viših razreda OŠ, srednjoškolce kao i povremene   “povratnike” studente.

SUVREMENI PLES  je zahtjevan, energičan i otvoren širokom spektru mogućnosti. Na kreativan način potiče  promišljanje svijeta oko nas i ulazi često u dijalog sa drugim umjetničkim disciplinama (vizualna umjetnost, film, video, glazba, kazalište, nove tehnologije).
Ova plesna aktivnost uključuje dinamično putovanje kroz prostor, korištenje fluidnih pokreta  potičući fuziju tijela i duha kao i izuzetnu kreativnost. To je aktivnost koja često propituje odnos pojedinca i društva u kojem djeluje.
Za razliku od baleta, suvremeni ples koristi prirodnu predispoziciju tijela uz organsko kretanje iako često koristi i vrlo virtuozne vještine bazirane na tehnikama kretanja na podu, kontakt improvizaciji i partneringu.

* Posebnu pažnju u procesu rada s djecom i mladima dajemo INDIVIDUALNOM  pristupu i osobnosti plesača kako u grupi tako i u manjim plesnim formama

* REKREATIVNI PROGRAMI ZA ODRASLE:
– pilates
– aerobik
– društveni plesovi
– priprema mladenaca za svatove

TEKST: S. P. / I.L.               FOTO: UOPR Ilijane Lončar

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn