UO PLESNA RADIONICA ILIJANE LONČAR – U sklopu projekta “Svi na plesnu predstavu” dolazi hit predstava Rollercoaster

Datum objave: 14. 12. 2020. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar, unatoč otežanim uvjetima, nastavlja dugogodišnji projekt gostovanja profesionalnih plesnih predstava  „Svi na plesnu predstavu” uz financijsku  potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske te  logističku podršku Gradskog kazališta Požega. U sklopu projekta, u požeškom kazalištu 17. prosinca u 20 sati gostuje “Rollercoaster”, hit predstava koreografkinje Katarine Đurđević.

Hit predstava “Rollercoaster” je dramsko – plesna komedija dramaturški vrlo razumljiva i zanimljiva koja prikazuje svakodnevnicu života na jedan drugačiji način – kroz smijeh. Svaki dan nosi nove izazove. I iste poslove. Kako odraditi sve dnevne obaveze, biti neumorna, odgovorna a ipak se i zabaviti? Da li je život ono što same odlučujemo ili nas rutina svaki put prevlada i pobijedi naše odluke? Jednoličan ritam života, mehanički način rada, po navici, sa svom težinom i brzinom, dobija novu dimenziju kada se pojavi mogućnost ljubavi. Koga biramo? Što ustvari želimo? Da li je spas u ljubavi ili je ljubav još jedna cigla u zidu naših prekompliciranih života? Da li je žena u suvremenom društvu, heroj ili žrtva? “Rollercoaster” nudi odgovore na neka od ovih pitanja.

Predstava je interaktivna i izvrsno komunicira sa gledateljima što je potvrđeno na brojnim plesnim scenama u zemlji i inozemstvu. Na repertoaru je  Zagrebačkog plesnog centra, gostovala je u Beogradu i na BOKFEST-u u Bjelovaru, bila je na programu je Kazališta Ulysses gostovala u Pučkom otvorenom učilištu Pazin i na Festivalu plesa i neverbalnog kazališta, Svetvinčenat.

Autorica: Katarina Đurđević / Umjetnička suradnica: Jasna Grujičić / Koreografija: Adrijana Barbarić Pevek, Katarina Đurđević, Petra Valentić, Lucija Šerbedžija / Izvedba: Adrijana Barbarić Pevek, Ivo Borić, Petra Valentić, Marko Serdarević, Lucija Šerbedžija / Fotografija i video: Mario Boršćak  / Oblikovanje svijetla: Marino Frankola / Koprodukcija: Udruga profesionalnih plesnih umjetnika „PULS”, Zagreb i Zagrebački plesni centar. Projekt je ostvaren uz potporu: Gradskog ureda za kulturu,obrazovanje i šport grada Zagreba, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Ergo-net d.o.o. / Ergo-net d.o.o., PFS

Autorica predstave Katarina Đurđević koreografkinja je, plesačica suvremenog plesa i plesna pedagoginja. Završila je Srednju školu suvremenog plesa Ane Maletić za ritmiku i ples na kojoj od 2002. godine radi kao nastavnica. Od 2014. godine vanjska je suradnica na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu za predmetne specijalnosti usmjerenja PLES na preddiplomskom stručnom studiju. Suosnivačica je i predsjednica (2010-2017) Udruge profesionalnih plesnih umjetnika “PULS”. Koreografkinja je i autorica 18 cjelovečernjih plesnih predstava koje su višekratno javno izvođene u RH i inozemstvu u suradnji sa domaćim i inozemnim umjetnicima.

Predstava se održava pod strogim epidemiološkim mjerama, a maksimalan broj posjetitelja u dvorani je 37

Ulaznice po cijeni od 50 kuna (đaci, studenti, umirovljenici 40 kuna) možete rezervirati u upravi kazališta, na telefon 034/273-161 ili putem Facebooka radnim danom 8 – 17 sati ili na broj mobitela 098 884 057 (Ilijana). Prodaja i preuzimanje ulaznica je sat prije početka predstave na blagajni kazališta.

TEKST: S. P./ I.L.         FOTO: UO PR Ilijane Lončar

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn