SVI NA PLESNU PREDSTAVU – “Transformers “u petak, u subotu “Moja mama kuha bolje od tvoje”

Datum objave: 18. 5. 2021. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – U sklopu projekta “Svi na plesnu predstavu” kojeg provodi Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar požeška publika ovog će vikenda imati priliku vidjeti čak dvije plesne predstave. Plesna predstava “Transformers” Umjetničke organizacije ON/A dolazi u petka 21. svibnja, a Kazalište Knap i No Stress Crew s predstavom “Moja mama kuha bolje od tvoje” dolaze u subotu 22. svibnja.

Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar uz potporu Ministarstva kulture i medija RH nastavlja projekt gostovanja profesionalnih plesnih predstava u Požegi “Svi na plesnu predstavu”. Nakon UO Škvadre i “Ne čujem te, mrak je” kojom je u Požegi obilježen Svjetski dan plesa u Požegi, druga u nizu predstava planiranih za 2021. je plesna predstava “Transformers” Umjetničke organizacije ON/A iz Zagreba koja će se otplesati za požešku publiku 21.svibnja 2021. (petak) u Gradskom kazalištu Požega s početkom u 20 sati.

Predstava je osvojila nekoliko prestižnih nagrada: Nagradu strukovnih udruga suvremenog plesa za sezonu 2018/2019: najbolja koreografija (Ida Jolić i Marin Lemić) i najbolja pojedinačna izvedba (Ida Jolić), Nagradu hrvatskog glumišta 2020. za najbolje umjetničko ostvarenje – muška uloga (Marin Lemić) te je nominirana za najbolje koreografsko ostvarenje na Nagradi hrvatskog glumišta 2020.

Dosadašnja gostovanja su realizirana u Slavonskom Brodu, Zadru, Osijeku, Virovitici i Karlovcu.
Autori i izvodači su Ida Jolić i Marin Lemić, oblikovanje zvuka i odabir glazbe potpisuje Luka Gamulin, fotografi je Iva Korenčić, grafičko oblikovanje Iva Leustek, a producent je Ivan Mrđen.

Treća u nizu predstava planiranih predstava za 2021. je “Moja mama kuha bolje od tvoje”  u produkciji Kazališta Knap i No Stress Crew koja će se otplesati u Gradskom kazalištu Požega 22.svibnja 2021. (subota) s početkom u 18 sati. Pod redaljeskom palicom Marije Maković plešu plesači NoStress Crew: Luka Anaković, Miroslav Mlinar , Domagoj Lučić, Zlatko Čančar.

Koreografkinja i redateljica Marija Matković donosi novo autorsko djelo “Moja mama bolje kuha od tvoje”. Uvijek crpeći inspiraciju iz trenutnog stanja društva i ljudskog ponašanja i reakcija na iste, Marija ovog puta istražuje kompleksnu strukturu muškog razmišljanja i međusobnih odnosa. Počevši od rane dobi, dječaci zauzimaju svoj teritorij, odmjeravaju snage kroz igru i uče kako muškarci ne plaču, već uvijek suvereno trebaju zauzeti stav bez prostora za pogrešku.

Luka Anaković, Miroslav Mlinar , Domagoj Lučić i Zlatko Čančar plesnim pokretom prikazuju putovanje kroz muški mozak. Ova četvorica odraslih muškaraca i prijatelja u osobnoj priči u kojoj kritiku doživljavaju kao poticaj da učvrste svoj položaj, ali i kroz međusobna nadmetanja postavljaju pitanja i daju publici priliku da odgovori na njih i složi vlastitu hijerarhiju uloga u njihovom odnosu. Putovanje kroz muški mozak počinje…Već u ranoj dobi muški mozak jedva čeka borbu, zauzimanje teritorija i nadmetanje. Gubljenje ne dolazi u obzir. Mjerenje snage kroz razne igrice i vedar duh. Riječ je o četiri prijatelja koja nam pokazuju da kritiku ne doživljavaju kao napad, manje o problemima, više o sportu te da li nadmetanje doživljavaju kao poticaj ili opsjednutost položajem i hijerarhijom.

Ulaznice po cijeni od 50 kuna (učenici, studenti, umirovljenici 40 kn.) možete rezervirati na broj 098 884 057 (Ilijana).

TEKST: S. P.       FOTO: UO PR Ilijana Lončar

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn