UO PLESNA RADIONICA ILIJANE LONČAR – Svi na plesnu predstavu: dolazi LI-LI-LINIJA predstava za djecu

Datum objave: 15. 3. 2022. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – U sklopu projekta “Svi na plesnu predstavu” kojeg uz potporu Ministarstva kulture i medija provodi UO Plesna radionica Ilijane Lončar, 19. ožujka s početkom u 11 sati u Gradskom kazalištu Požega bit će izvedena predstava za djecu “Li,li, linija” Dječjeg kazališta Dubrava.

Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar nastavlja projekt organizacije gostovanja profesionalnih plesnih predstava “Svi na plesnu predstavu” u suradnji s Gradskim kazalištem Požega i projektom “Treća je dječja”. Gostovanje je realizirano uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. 19.ožujka 2022. “LI, LI, LINIJA” gostuje Dječje kazalište Dubrava u Gradskom kazalištu Požega s početkom u 11 sati. Predstava je namijenjena djeci 4 – 11 godina.

Ulaznice po cijeni od 25 kuna mogu se rezervirati putem obrasca na  www.ilijanaloncar.hr  ili na broj mobitela 098 884 057.
Djeca do 12 godina ne trebaju Covid potvrdu, a odrasli ulaze u kazalište uz predočenje valjane Covid potvrde, negativnog testa ili potvrde o preboljenju.

Autorice i koreografkinje / Maja Marjančić i Sandra Banić Naumovski
Dramatizacija / Maja Marjančić
Glazba / Hrvoje Klemenčić
Oblikovanje rasvjete / Dominik Lenac Sanković
Pleše: Eleonora Magdalena Vrdoljak
Dizajn promotivnog materijala / Alma Vragović
Tehničar tona / Dino Čosić
Tehničar rasvjete / Dominik Lenac Sanković
Scenska tehnika / Marko Zeba i Zdravko Kovačević

KRATKI OPIS PREDSTAVE:
Neverbalna predstava za djecu, nastala je na ideji poigravanja linijom kao tjelesnim i vizualnim elementom, inspirirana crtanim filmom “La Linea”. Svjetlosno poigravanje linijom izaziva plesačicu da ju slijedi i ulovi kako bi utjelovila njenu linijsku pojavnosti u svom plesu proizvodeći različite, no ponovno djeci prepoznatljive tjelesne forme i likove. U potrazi za svjetlom u kojem želi otplesati svoj ples pripremljen za publiku, nailazi na razne prepreke koje čine da njen pokret i ples promijeni kvalitetu i karakter. Tako špaga čini njen pokret mekanim, periskop ju čini krutom, selotejp ju zalijepi za pod, dok joj mrak oduzima kontrolu nad vlastitim tijelom. Duhovitim utjelovljenjima plesačice, koja se pretapaju iz jednog u drugi, nestajanjima i izranjanjima iz svjetla, u brzom ritmu koji oponaša ritam crtanih filmova, gradi se scenski lik koji sve može, ponešto i uspije, a uglavnom se ozbiljno igra sobom, svjetlom i rekvizitom.

TEKST: S. P./ I.L.            FOTO: UO PR Ilijane lončar

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn