UO PLESNA RADIONICA ILIJANE LONČAR – Sudjelovanja na 13.hrvatskom natjecanju plesača suvremenog plesa Mia Čorak Slavenska

Datum objave: 05. 12. 2019. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar i ove godine spremno dočekuje 13. Hrvatsko natjecanje plesača suvremenog plesa Mia Čorak Slavenska koje će se održati u Zagrebu 6. – 8. prosinca 2019. u Centru za kulturu Trešnjevka.

Plesna pedagoginja i koreografkinja Ilijana Lončar pripremila je i mentorirala 5 mladih požeških plesača različitih dobnih kategorija. U A kategoriji (6 – 10 god.) predstaviti će se Petar Galović i Iva Marjanović, u B kategoriji (11 – 13 god.) Marta Matošević, u C kategoriji (14 – 15 god.) Hana Krpani u D kategoriji (od 16 god.) Anamarija Jakoubek.

UO Plesna radionica Ilijane Lončar već tradicionalno sudjeluje u ovom prestižnom projektu čiji su osnivači Dinko Bogdanić i Desa Virant, a organizator Hrvatska glazbena mladež. Riječ je o natjecanju čija je vrijednost višestruka jer unatoč bogate tradicie u razvoju i njegovanju suvremenog plesnog izričaja kojom se Hrvatska može pohvaliti, koliko god bili zaljubljeni u plesnu umjetnost, mladi se rijetko odlučuju za tu profesiju  – bilo kao plesači bilo kao koreografi.

Potreba iznalaženja novih načina približavanja ove najkompleksnije izvedbene umjetnosti djeci i mladima – kako u smislu  aktivnog bavljenja plesom kao profesijom, tako i u smislu  stvaranja educirane plesne publike – sve je snažnija, a na tom tragu je i ovo natjecanje. Naime, čak i kad bi u Hrvatskoj obrazovanje u suvremenom plesu bilo savršeno organizirano i djelovalo u savršenim uvjetima (od čega smo prilično daleko već i zbog centraliziranog sustava), formalno obrazovanje ne bi bilo dovoljno.

Revije  i natjecanja, seminari, radionice, susreti  mladih plesača i  njihovih mentora  imaju nezaobilaznu ulogu u motivaciji, podizanju standarda u svakom smislu, navikavanju na oštru konkurenciju i brušenje  doista darovitih pojedinaca,  spremnih na sva odricanja koja ovo zanimanje zahtijeva.

TEKST: S. P.      FOTO: UO PR Ilijane Lončar

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn