UO PLESNA RADIONICA ILIJANE LONČAR – S Nagradom za najbolju koreografiju na prijemu kod gradonačelnika

Datum objave: 22. 11. 2019. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – UO Plesna radionica Ilijane Lončar na ovogodišnjim, 30. Susretima hrvatskih plesnih ansambala koji su u organizaciji Hrvatskog sabora kulture održani u Velikoj Gorici osvojila je Nagradu za najbolju koreografiju u kategoriji suvremeni ples. Još jedna je to u nizu potvrda Ilijaninog vrsnog pedagoškog i umjetničkog djelovanja, a Ilijanu i njene plesačice primio je danas požeški gradonačelnik Darko Puljašić kako bi im čestitao na izvrsnoj promociji grada.

Ilijana Lončar i njene plesačice u Velikoj Gorici predstavile su se s dvije koreografije, ali i izložbom fotografija autora Mladena Božičkovića, posvećenoj 20. obljetnici djelovanja UO Plesna radionica Ilijane Lončar. Na Susretu je tijekom dva dana nastupilo 450 plesača unutar 20 ansambala iz Hrvatske te gostujuća skupina iz Slovenije s ukupno 35 koreografija izabranih na Natječaju koji je prethodio Susretu.

Požežanke su zaslužile Nagradu za najbolju koreografiju u kategoriji suvremeni ples i to za dvije koreografije “”Melankolija” i “Concerned” koje je izvela najiskusnija grupa suvremenog plesa: Anamarija Jakoubek, Lea Majski, Hana Krpan, Lora Matoš, Ana Marjanović, Lana Radošić, Jurja Mautner, Marija Čokrlić i Katarina Musić. Gradonačelnik Puljašić čestitao je Ilijani i djevojkama prigodnim riječima.

“Nagrada je to vama, ali i našem gradu. Ponosni smo na vas koje ste najbolji promotori Požege i što ste prepoznate kao izvrsne te osvojile ovu nagradu. Ne sumnjam kako će tih nagrada biti još, a Ilijani čestitam na izvrsnom pedagoškom i umjetničkom radu. Drago mi je da ste se sve prepoznale u tom umjetničkom izričaju i veliko mi je zadovoljstvo pratiti vaš rad i manifestacije poput Plesokaza koji je poznat i izvan hrvatskih granica. Grad vas podržava, podrška će biti još i snažnija jer vi ste to stvarno zaslužile, a ova nagrada je samo jedan od pokazatelja da ste na pravom putu, ” rekao je gradonačelnik.

U ime djevojaka i svoje osobno zahvalila je Ilijana Lončar. “Kontinuirano radimo već 20 godina. Drago mi je što je upravo ova generacija djece zaslužila doći na prijem osvojivši ovu nagradu u sklopu 30. Susreta plesnih ansambala Hrvatske. Jer, mi smo dugogodišnji član Hrvatskog sabora kulture, volimo i njegujemo sve institucije koje se bave kulturom i umjetnošću pa i ovu koja je namijenjena plesnom amaterizmu. Ovo je naša druga nagrada Hrvatskog sabora kulture. Prije dvije godine naše dvije djevojke su zaslužile nagradu za najbolju plesnu izvedbu te time zaslužile i posjet velikom plesnom festivalu u Češkoj gdje su sudjelovale uz pomoć Grada Požege. Velika je to i važna pomoć jer česti su ti festivali i često nas zovu. Pri tom, moram naglasiti kako mi idemo na manifestacije i festivale na koje nas zovu, nije sportsko-natjecateljski sistem već prepoznate vrijednosti koje onda organizatori zovu na svoja zbivanja. Djevojke su se vrlo lijepo predstavile i ova nagrada velika je potvrda njihovog rada, ” naglasila je Ilijana.

TEKST: S. Pok          FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn