UO PLESNA RADIONICA ILIJANE LONČAR – Radionica “Jednom nogom u plesu” koja spaja maštu, tehnologiju i ples

Datum objave: 23. 9. 2020. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Umjetnička organizacija “Plesna radionica Ilijane Lončar”, uz potporu Ministarstva kulture i gostiju BADco iz Zagreba pod vodstvom plesne umjetnice Marte Krešić, organizira dvodnevu radionicu “Jednom nogom u plesu”. Radionica će se održati 25. i 26. rujna u plesnoj dvorani UO Plesna radionica Ilijane Lončar u Dubrovačkoj 65a, a besplatna je za sve sudionike.

Umjetnička organizacija “Plesna radionica Ilijane Lončar” nastavlja s kontinuiranom organizacijom plesnih radionica različitih tematika kojima oplemenjujemo znanja i vještine vezane uz plesnu umjetnost i kulturu. Uz potporu Ministarstva kulture i gostiju BADco iz Zagreba pod vodstvom plesne umjetnice Marte Krešić, ova zanimljiva radionica “Jednom nogom u plesu” biti će besplatna za sve sudionike. Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže na ovoj poučno – zabavnoj radionici koja spaja tehnologiju i ples na pristupačan način djeci i mladima koja vole istraživati u pokretu.

Raspored radionica po grupama i uzrastima:

* 25.rujna 2020. (petak) 18:00 – 19:30
za djecu uzrasta 8 – 10 godina
————————————————————
* 25.rujna 2020. (petak) 19:30 – 22:30
za mlade uzrasta 13 – 18 godina
————————————————————
* 26.rujna 2020. (subota) 10:00 – 12:00
za djecu uzrasta 11 – 12 godina

Mjesto održavanja: Dubrovačka 65a
Info: 098 884 057

Opis radionice “Jednom nogom u plesu”

Na radionici će se raditi sa web aplikacijom Whatever Dance Toolbox, koja je izrađena u suradnji izvedbenog kolektiva BADco i njemačkog programera Daniela Turinga. Radi se o interaktivnom virtualnom ogledalu koje uživo obrađuje sliku. Korisnica, kamera i softver povezani su tako što kamera snima pokret, a softver obrađuje sliku. Različiti softveri manipuliraju sliku na različite načine; primjerice, prikazuju snimljeni pokret unazad, snimljeni pokret s kašnjenjem od nekoliko sekundi, brzi pokret kao spori itd.

Cilj radionice je pokazati kako aplikacija radi te da kroz ples i pokret potaknuti vlastitu maštu u procesu isprobavanja što se sa softverskom alatkom može raditi. Vrlo je zabavno, a postane složeno upravo onda kada mi uložimo svoju maštu u to što stavljamo pred softver. WDT je svima dostupan kao besplatna web aplikacija, a uz nju ide i novi, revidirani Priručnik, na hrvatskom jeziku.

O voditeljici radionice

Voditeljica radionice Marta Krešić (Zagreb, 1991.) završila je Školu suvremenog plesa Ane Maletić te sudjelovala u Dance intensive programme – Tanzfabrik, u Berlinu. 2016. završila je BA studij Suvremenog plesa pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Tijekom studija primila je Rektorovu nagradu za rad i izvedbu u autorskom projektu Šavovi, dvije Dekanove nagrade za plesne izvedbe te stipendiju na Erasmus+ programu za stručnu praksu u interdisciplinarnoj umjetničkoj organizaciji Tilt, u Amsterdamu. Od 2013. Marta radi kao plesna pedagoginja s djecom i mladima u Centru KNAP, a pedagoško iskustvo započela je u Plesnoj radionici Ilijane Lončar u Požegi. Od siječnja 2017. djeluje u neformalnom autorskom kolektivu koji ostvaruje predstave Nacrti (Lauba, Galerija Prozori, Zagrebački Salon Mladih, Gliptoteka, Culture Shock Festival u Koprivnici te Diskurs 17 Festival u Giessenu, Njemačka ) i Herbarij (Kupalište Diana i Muzej moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci) te interdisciplinarne radionice pokreta za djecu i mlade (57. Međunarodni dječji festival u Šibeniku). Kao plesačica, surađuje s kolaborativnom izvedbenom skupinom BADco. s kojima ostvaruje predstave Iskop, Nemogući plesovi, RePublika u orkestru i Rad panike.

TEKST: S. P./ I.L.             FOTO: UO Plesna radionica Ilijane Lončar

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn