UO PLESNA RADIONICA ILIJANE LONČAR – Prvo ovosezonsko međunarodno gostovanje

Datum objave: 21. 9. 2022. | Kategorija: IZDVOJENO, Kultura

POŽEGA – Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar pozvana je na trodnevno gostovanje od strane Plesnog foruma Celje kao domaćina renomiranog festivala suvremenog plesa „15.KORPUS – Koreografska platforma plesnih umjetnika” u Celju.

Na Festivalu će od 23. do 25. rujna 2022. sudjelovati poznate slovenske plesne organizacije i škole ( Ljubljana, Maribor, Kranj, Velenje, Cerknica i Celje), a požeški plesači pod vodstvom Ilijane Lončar predstavit će se kao posebni gosti.

“Čast nam je što smo izabrani, kao jedini inozemni gosti, predstaviti se s čak 8 minuta programa pod nazivom „Kaleidoskop” kojeg će otplesati grupa naših 11 srednjoškolki – Jurja Mautner, Katarina Musić, Karla Paukner, Hana Prpić, Tonka Potnik, Lucija Fahr, Hana Krpan, Ramona Bilić, Larisa Zelenbaba, Lora Matoš i Marta Matošević.Uz nastup sudjelovat ćemo u edukativnim radionicama te uživati u publici gledajući plesne predstave.” naglasila je Ilijana.

Ovaj poziv svojevrsna je nagrada mladim požeškim plesačima suvremnog plesa kao i njihovoj mentorici, pedagoginji Ilijani Lončar za dostojanstveno predstavljanje svog grada u području kulture i umjetnosti pokreta.UO Plesna radionica Ilijane Lončar već 23 godine kontinuirano njeguje i nastoji senzibilizirati javnost na umjetničko – odgojni plesni izričaj u edukaciji djece i mladih.

TEKST: S. P.               FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn