SVI NA PLESNU PREDSTAVU – “ASTRONAUTI” za završetak edukacijskog programa plesne sezone

Datum objave: 21. 6. 2021. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar projekt “Svi na plesnu predstavu” podržan od Ministarstva kulture i medija, završava interaktivnom kazališno-plesnom predstavom “Astronauti” Umjetničke organizacije Shooma iz Bjelovara. Predstava će igrati 26. lipnja 2021 u dvorani Plesne radionice u Dubrovačkoj 65a.

Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar u ovoj turbulentnoj kazališnoj sezoni, uz velike napore, završava projekt „Svi na plesnu predstavu” podržan od strane Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske interaktivnom kazališno – plesnom predstavom “ASTRONAUTI” Umjetničke organizacije SHOOMA iz Bjelovara namijenjenoj djeci 4 – 9 godina.

Predstava će se odigrati 26. lipnja 2021. (subota) s početkom u 11 sati u dvorani Plesne radionice Ilijane Lončar u Dubrovačkoj 65a. Ulaznice po cijeni od 20 kn. će se moći rezervirati putem www.ilijanaloncar.hr ili na broj 098 884 057 (Ilijana).

O PREDSTAVI:
Beskonačnost te sve poznato i nepoznato o svemiru poslužilo je kao inspiracija za kreiranje ove predstave u kojoj djeca imaju priliku na interaktivan način biti sudionici predstave, a ne samo gledatelji. Imaju slobodu istražiti, doživjeti i kreirati svoj autentični pokret motiviran događajima u predstavi, a koji su istovremeno podržani uživo oblikovanim zvukom. Specifičnost ove predstave je ta što je publika od samog početka uronjena u predstavu na način da, zajedno s izvođačima, provodi astronautske vježbe kao pripremu za “putovanje u svemir”.

Aktivnim sudjelovanjem publike u predstavi želja je djecu motivirati na kreaciju vlastitog pokreta, što posljedično djeluje na razvoj samosvijesti i samopouzdanja. Interaktivnost u predstavi želi djeci omogućiti da svojim aktivnim sudjelovanjem u izvedbi dožive vlastiti potencijal za promjenu društva kao predodžbu o mogućnosti promjene društvene stvarnosti izvan kazališta. Iskustvo i doživljaj koji djeca primaju sudjelovanjem na predstavi simultano je estetske i socijalne prirode. Istovremeno svojim sudjelovanjem djeca kreiraju estetiku predstave, ali i ostvaruju kontakt s izvođačima i ostalom publikom.

Koncept i režiju predstave potpisuje Maja Zećo, koreografiju Irma Unušić a izvode Una Štalcar Furač/Tea Maršanić, Irma Unušić, Vanesa Petrac, Ivan Marojević. Oblikovatelji zvuka su Vanesa Petrac, Ivan Marojević, a kostimografiju potpisuje Selena Gazda.

TEKST: S. P/I. L.           FOTO: UO PR I.Lončar

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn