UO PLESNA RADIONICA ILIJANE LONČAR – Jubilarni, deseti put na Šibenskom plesnom festivalu!

Datum objave: 22. 7. 2022. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar gostovat će jubilarni, deseti put na 11. Šibenskom plesnom festivalu. Ilijanini plesači predstavit će svoj rad, ali i svoj grad Požegu polusatnim programom “ Plesom kroz život/ Dance through life” 29. srpnja u 20:30,00 sati na šibenskoj Poljani. Još jedna je to potvrda kvalitetnog rada Ilijane Lončar i njenih plesača.

Jedanaesti Šibenik Dance Festival i ove godine u srce Dalmacije dovodi vrhunske plesne umjetnike iz zemlje i svijeta – od Izraela preko Mađarske do Sjedinjenih Američkih Država. Vrhunski plesači, plesni ansambli, koreografi kao i istaknute umjetničke organizacije iz Hrvatske i inozemstva, predstavit će svoja ostvarenja na tri prekrasne pozornice na otvorenom: pozornici Tvrđave sv. Mihovila, pozornici Tvrđava Barone i na centralnom gradskom trgu Poljana gdje će nastupiti i požeške plesačice.

Naime, u petodnevnom plesnom gostovanju deset najiskusnijih plesačica Umjetničke organizacije Plesna radionica Ilijane Lončar predstavit će se s polusatnim programom ” Plesom kroz život/ Dance through life” koji će otplesati 29. srpnja u 20:30 na šibenskoj Poljani.

“Izuzetno nam je zadovoljstvo što smo i ove godine uspješno prošli selekciju umjetničke voditeljice festivala Zorane Mihelčić te ćemo svoj stvaralački rad uspjeti prezentirati Šibenčanima, ali i njihovim mnogobrojnim turistima.” naglasila je Ilijana Lončar.

Požešku suvremenu plesnu scenu u koreografiji i pedagoškom vodstu samostalne umjetnice Ilijane Lončar,  predstavit će: Hana Krpan, Lora Matoš, Larisa Zelenbaba, Marta Matošević, Jurja Mautner, Karla Paukner, Hana Prpić, Ramona Bilić, Katarina Musić i Tonka Potnik.

TEKST: S. Pok                FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn