UO PLESNA RADIONICA ILIJANE LONČAR – Ilijanine plesačice s nagrađenom koreografijom gostuju na “Živi 2019” u Ljubljani

Datum objave: 15. 11. 2019. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Nakon velikog uspjeha i nagrade za najbolju koreografiju suvremenog plesa, UO Plesna radionica Ilijane Lončar nastavlja svoj niz gostovanja i u inozemstvu. Prema odluci državnog selektora Igora Sviderskog na  Festival plesnog stvaralaštva mladih “Živa 2019” pozvana je upravo nagrađena koreografija Ilijane Lončar “Melankolija”. Festival se održava u Kulturnom centru “Španski borci” u Ljubljani od 14.  do 16.studenog 2019. Organizator je Javni sklad za kulturne djelatnosti Republike Slovenije.

Festival kreativnog stvaralaštva mladih ŽIVA godišnji je događaj koji donosi presjek aktualnog plesnog stvaralaštva odabranih plesnih skupina i pojedinaca iz cijele Slovenije kao i gostiju iz inozemstva. Ime Živa počast je Živi Kraigher, plesnoj pedagoginji, koreografkinji i dugogodišnjoj predstojnici Odjela za ekspresivni ples pri Slovenskoj glazbenoj školi u Ljubljani.

Prepoznatljiva po dokazanoj kvaliteti, UO Plesna radionica Ilijane Lončar gostuje kao odabir nacionalnog selektora Igora Sviderskog koji kaže: “Kao selektor nastojao sam predstaviti i odabrati mnoštvo plesnih i koreografskih jezika, od kojih su mnogi pomaknuli granice plesne umjetnosti svojom porukom, idejama i aktualnošću. To su plesači i mentori koji svojim radom doprinose da podrška plesu raste.U skladu s tradicijom, Živa će i ove godine ugostiti strane kreativce plesa, koji će predstaviti svoj način pristupa plesnom istraživanju i stvaranju.Ovogodišnja Živa je šarena, raznolika, živahna, tajanstvena, eksperimentalna, oduševljena, međunarodna i nadasve plesna”. Ozračje je to koje će Ilijani Lončar i njenim najiskusnijim plesačicama, Anamariji Jakoubek, Lei Majski, Hani Krpan, Lori Matoš, Ani Marjanović, Lani Radošić, Jurji Mautner, Mariji Čokrlić i Katarini Musić. pristajati kao dobro skrojena plesna haljina.

TEKST: S. Pok        FOTO: UO PR Ilijane Lončar

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn