UO PLESNA RADIONICA ILIJANE LONČAR -Radionice karizmatične Lucije Romanove za završetak jubilarne 20. sezone

Datum objave: 21. 6. 2020. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar ovu će čudnovatu,ali jubilarnu plesnu sezonu zatvoriti odličnom radionicom suvremenog plesa “Of the leash”, pod vodstvom mlade profesionalne plesačice Lucije Romanove iz Zagreba.

Karizmatična Lucija svoje je bogato plesno obrazovanje i iskustvo stekla u Zagrebu, Amsterdamu, Londonu i New Yorku. Svi zainteresirani plesači s iskustvom iz Požege i okolice mogu se pridružiti zadnji vikend lipnja u dvorani u Dubrovačkoj 65a.

Termini održavanja radionice su:
26.6.2020. (petak) 20:00 – 22:00
27.6. 2020. (subota) 18:00 – 20:00
28.6. 2020. (nedjelja) 11:00 – 13:00

Dodatne informacije i prijave na broj 098 884 057 te u inboxe Ilijane Lončar  ili  Plesna radionica Ilijane Lončar .

Opis Radionice “Off the leash”:
Lucija voli stvoriti dinamičnu atmosferu u studiju. Atmosferu u kojoj možemo proširiti granice fizičke snage i izdržljivosti. “Cilj nam je prvo artikulirati tijelo i razdjeliti ga u mikro dijelove prije nego što se možemo, cijeli, skupiti u jednu homogenu masu energije. Kada artikuliramo i otpustimo naše umove i tijela dobivamo slobodu za obnovu i reprogramiranje tjelesnog sustava. Gradimo se ispočetka. Novi poredak misli i nova artikulacija kretanja daje nam izbor u pokretu i ponovno uspostavljeno tijelo. Tijelo je u ovom trenutku spremno naučiti i istražiti niz koreografiranih fraza koje su utemeljene na ovoj praksi.Želimo stvoriti osjećaj u sebi gdje smo nepokorivi, što i jesmo. Kako biti sve i ništa u isto vrijeme?” opisuje Lucija, koja, kada se uče zadane sekvence, uvijek želi pobjeći od kopiranja oblika i forme pokreta i nastoji se usredotočiti na doživljavanje i proživljavanje pokreta u trenutku. Jer, bitno je ostati otvoren i znatiželjan!

Lucija je rođena u gradu Zagrebu. Od malih nogu se bavila sportskom gimnastikom, što ju je prirodnim putem dovelo do njezinih prvih plesnih koraka. Plesala je u raznim plesnim studijima dok se nije sa 14 godina se upisala u Školu suvremenog plesa Ane Maletić. Nakon 5 godina edukacije se preselila u Amsterdam te počela svoj studij na “Academy for Theater and Dance” gdje je diplomirala 2018. godine. Tijekom i poslije akademije imala je priliku raditi i surađivati sa koreografima kao što su; Liat Tamar Waysbort (Batsheva dance company), Julio Cesar iglesias Ungo ( Ultima Vez), Milan Tomasik (Les Slovaks), Roser Lopez Espinosa i Jasmin Vardimon Company. Trenutno je profesionalni plesač u kompaniji Jasmin Vardimon u produkciji pod imenom “Medusa”. Nakon te turneje radila je sa UK kompanijama i koreografima kao što su Tribe Company, Lila Dance Company, Waldorf Project, Sivan Rubinstein i u New Yorku sa Vim Vigor Dance Company. Osim plesanja na pozornici Lucija je radila i na plesnim filmovima u vlastitoj i tuđoj režiji.

IZVOR: UO PR Ilijane Lončar

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn