UO PLESNA RADIONICA ILIJANE LONČAR – Godišnja produkcija “Plesom kroz život”

Datum objave: 18. 6. 2022. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – UO Plesna radionica Ilijane Lončar premijerno je u Gradskom kazalištu Požega prikazala 22. godišnju produkciju koja, tradicionalno, donosi  pregled godišnjeg rada svih Ilijaninih plesača. Pred prepunim gledalištem 154 plesača u dobi od 3 do 17 godina predstavilo je 11 koreografija različitih tematika. Reprizne izvedbe su 19. lipnja u 11,00 i 18,00 sati.

Već po tradiciji, plesna manifestacija u organizaciji plesne pedagoginje Ilijane Lončar, izvor je istinskog oduševljenja za brojne gledatelje koji su danas došli uživati u visokoj umjetničko-pedagoškoj razini koja je jedna od odlika rada ove Plesne radionice. Iskreni dječji užitak u plesu izmamio je aplaudiranje i glasno odobravanje. Jer, rad s najmlađima zasigurno je najkreativniji, ali i najodgovorniji i najizazovniji zadatak.  Ilijana je 22. put zaredom pokazala kako joj takav izazov stoji kao saliven, baš kao plesni kostim.

“Osnovni cilj umjetničke organizacije sve ove godine, a govorimo o više od dva desetljeća rada, promocija je i razvoj plesnog odgoja te kreativnog stvaralaštva djece i mladih, uz senzibiliziranje javnosti za suvremenu plesnu umjetnost.Nama je važno da  u cijelom procesu djeca uživaju i da što više iz sebe daju na svakom satu plesa, pa onda i na pozornici,” rekla je Ilijana.

Godišnja produkcija realizirana je uz poršku Grada Požege i Požeško-slavonske županije, a svojim dolaskom mlade plesače i Ilijanu podržala je požeško-slavonska županica Antonija Jozić.

“Drage plesačice i plesači, poštovani roditelji i članovi obitelji naših mladih umjetnika, draga Ilijana – čast mi je i zadovoljstvo biti danas s vama i vidjeti što to Ilijana radi u Požegi i šire već dugi niz godina. Ovi mladi ljudi ponos su Požege, oni su ponos Požeško-slavonske županije i svojim plesom rekli su sve što je trebalo biti rečeno. Čestitam Ilijani, plesačima. Ali čestitam i roditeljima jer znam koliko je truda potrebno kako bi se njegovale izvanškolske aktivnosti, čestitam im što su za svoju djecu odabrali ples i Ilijanu Lončar,” rekla županica Jozić.

Plesom kroz život s Ilijanom i njenim plesačima možete poći i 19. lipnja, reprizne izvedbe su u 11,00 i 18,00 sati.

TEKST: Sanja Pok              FOTO: Sanja Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn