UO PLESNA RADIONICA ILIJANE LONČAR – Dolazi Plesni centar Tala i “Misli u boji”

Datum objave: 24. 11. 2020. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Unatoč pandemiji koronavirusa, Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar svojim polaznicima uspješno osigurava nova iskustva i znanja kroz gostovanja vrhunskih plesnih pedagoga i izvođača. Tako će biti i ovog petka kada u sklopu projekta “Svi na plesnu predstavu” dolazi Plesni centar Tala i predstava “Misli u boji”.

Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar nastavlja niz odgođenih predstava koje su se trebale održati u ožujku i travnju. U sklopu projekta “Svi na plesnu predstavu” podržanog od strane Ministarstva kulture RH, u petak 27.studenog 2020. dolazi plesno – udaraljkaška predstava “Misli u boji” Plesnog centra Tala iz Zagreba koji slavi 20 godina djelovanja. Zbog epidemiološke sigurnosti predstava neće biti ponuđena široj javnosti već isključivo predškolcima UO Plesna radionica Ilijane Lončar koji i inače plešu u izvedbenom prostoru plesne dvorane u Dubrovačkoj 65a.

“U ovim nepredvidim vremenima, kada je teško planirati i sa sigurnošću izrealizirati predviđene programe javnih potreba u kulturi, kada je potrebno razumijevanje publike, umjetnika i organizatora, drago mi je najaviti gostovanje namijenjeno predškolskoj populaciji. Uz pridržavanje epidemioloških mjera s posebnom odgovornošću nakon tri odgađanja uživat ćemo u predstavi koja će maštovito obojati naše misli. Uz pokret, ples, ritam i priču koja nas vodi u neke druge, ljepše svjetove,” naglasila je Ilijana Lončar.

Autori i izvođači predstave su Tamara Curić i Tomislav Brezičević, dramaturginja je katarina Pejović, a dizajn potpisuje Lana Grahek. “Misli u boji” s Tam i Tomom je predstava koja malenim gledateljima, neposrednošću izvedbe, te svježim pristupom pripovijedanju otkriva nove kazališne dimenzije, istodobno zagovarajući vrijednosti iz priče – prihvaćanje drugoga, prijateljstvo, važnost svakog pojednica, učenje kroz radost, dijeljenje. Prihvaćanjem razlika prihvaćamo sebe i otvaramo prostor ka dijeljenju i stvaranju.

Predstava se gradi oko komunikacijske prepreke – pokret i ples naspram tona i ritma. Autori i izvođači predstave su Tamara Curić i Tomislav Brezičević, dramaturginja je Katarina Pejović, a dizajn potpisuje Lana Grahek.

TEKST: S. Pok      FOTO:UO PR Ilijane Lončar

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn