UO PLESNA RADIONICA ILIJANE LONČAR – Radionica s Aleksandrom Mišić: nova iskustva i kreativni eksperimenti

Datum objave: 16. 11. 2020. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar nastavlja niz kvalitetnih plesnih radionica kojima potiče gostovanja renomiranih plesnih pedagoga i izvedbenih umjetnika u Požegi kako bi osnažila kvalitetu edukacije mladih u području plesne umjetnosti. Ovog vikenda s plesačima je radila Aleksandra Mišić, poznato i etablirano ime u svijetu plesa i neverbalnog kazališta.

Radionice su bile osmišljene za plesače koji žele obogatiti svoje plesačko iskustvo, ali i za one koje žude za kreativnim eksperimentima. To obuhvatilo tehnički i istraživački dio rada na plesnom materijalu razvijajući plesnu vještinu, a dinamika, tekstura i preciznost bila je glavna tema kroz sve zadatke.

Aleksandra Mišić rođena je u Puli 1978.godine, i svoje prve plesne korake započela je u Puli u Plesnom studiu „Zaro“ pohađajući klasični balet, a zatim je daljnju edukaciju nastavila u Hrvatskoj i inozemstvu učeći od renomiranih pedagoga i plesača (Laban Centar London, Impulstanz..). Umjetnička je ravnateljica i suosnivačica MASA DANCE COMPANY, zajedno s Ognjenom Vučinićem, ali i autorica brojnih zapaženih predstava (TI, ONA, RAVE (ON)!).

Kroz svoju plesnu karijeru djeluje kao plesni pedagog, educirajući amatere i profesionalce u Hrvatskoj i inozemstvu; suvremeni ples, partnering i improvizaciju. Voditelj je i organizator plesnih edukativnih programa u D/E/P -u, koji je dio djelatnosti Masa dance company. Kao plesačica ima dugogodišnje bogato iskustvo u brojnim predstavama Zagrebačkog plesnog ansambla te u suradnjama sa domaćim umjetnicima i institucijama, a dobitnica je brojnih nagrada i priznanja. Svoju akademsku edukaciju nastavlja na ADU, te završava studij za nastavnika suvremenog plesa. Trenutno je na diplomskom studiju Dramaturgija izvedbe. Predaje predmet Scenske prakse u srednjoj školi za suvremeni ples pri Umjetničkoj školi Franje Lučića u Velikoj Gorici, a također je i stalni suradnik i predavač na Institutu za umetničku igru u Beogradu na BA i MA plesnim studijima suvremenog plesa. Živi i radi u Zagrebu.

Radionica s Aleksandrom Mišić posljednja je u nizu za ovu po svemu neobičnu 2020.godinu, naglasila je Ilijana Lončar. “Drago mi je da smo uspjeli svi zajedno kroz tri dana pružiti jedni drugima pregršt pozitivne energije kroz učenje, međusobno poštovanje uz pokret i ples. Aleksandra nas  je oduševila sistematičnošću metodike rada, osvještavanjem fluidnosti kretanja, stručnošću, ljudskošću i posebnošću. Još jednom sam si kao organizator potvrdila koliko je bitno pružiti priliku mladim plesačima susretati se s različitim plesnim pedagozima te im tako širiti horizonte otkrivajući im neograničene mogućnosti promišljanja plesne umjetnosti,” rekla je Ilijana.

Dobro iskustvo plesnih radionica želi podići i na višu razinu, najavila je: “Upravo zbog dvadesetogodišnjeg iskustva dosadašnjih organizacija plesnih radionica i samofinanciranja istih, odlučila sam prijaviti Ministarstvu kulture, Gradu Požegi i Požeško – slavonskoj županiji za 2021 godinu zaseban projekt naziva “Požeški plesni kreatorij”  kao svojevrstan kreativni laboratorij za mlade plesače pod stručnim vodstvom gostujućih renomiranih plesnih pedagoga iz Hrvatske. Nadamo se podršci i potpori svih mjerodavnih institucija,” rekla je Ilijana.

TEKST: S. Pok       FOTO: I. Lončar

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn